Hlavní obsah

Hokejisté Kladna se rozloučili se sezónou nejvyšším vítězstvím

KLADNO

Hokejisté Kladna se rozloučili se sezónou pátečním vítězstvím 9:2 nad Mladou Boleslaví, kterou čeká baráž o extraligu s Ústím nad Labem. Vagnerplast tak na závěr zaznamenal nejvyšší výhru v ročníku.

Článek

Domácí trenér Tatíček nechal odpočívat Paterovu řadu a kvůli zraněním, či nemoci nenastoupili beci Libor Procházka a Toman, ale i tak se domácí chtěli rozloučit vítězstvím. Svůj cíl začali Kladenští plnit již ve čtvrté minutě, kdy hrubku v obraně hostů potrestal Volský.

Mladá Boleslav mohla brzy srovnat skóre, ale Boháč svůj samostatný únik neproměnil a podobně si vedl i ve druhé třetině.

Když se Hovorka v polovině úvodní části protáhl kolem mantinelu a s přehledem překonal brankáře Schwarze, hra dostala jednoznačný nádech.

Hosté sice ještě naznačovali, že nepřijeli ke středočeskému derby jenom na výlet, ale nakonec jim jejich záměr nevydržel ani dvacet minut.

Když po ukázkové kombinaci v 19. minutě přidal Látal třetí zásah, svěřenci trenéra Jeřábka úplně rezignovali. Do konce úvodní části ještě jednou inkasovali.

Od začátku druhé třetiny začal chytat místo Schwarze Will, ale ani on gólostroj domácích nezastavil. Kladenští se dostávali velice snadno před jeho branku a stříleli jeden gól za druhým.

V permanenci byl ovšem i domácí gólman Cikánek, protože jeho spoluhráči mysleli hlavně na útočení a nakonec čisté konto neudržel. Nejdřív ho z brejku překonal Bahenský a těsně před koncem se prosadil i smolař zápasu Boháč. Když v 50. minutě Stieler vsítil již devátý gól Kladna, začali fanoušci vyvolávat "deset, deset". Kýženého dvojciferného výsledku se nakonec nedočkali, ale i tak byli spokojeni.

HC Vagnerplast Kladno - BK Mladá Boleslav 9:2 (4:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Valský (Bílek), 11. Hovorka (Mnacjan), 19. M. Látal (Eberle, Bělohlav), 20. Stieler (J. Drtina, Hovorka), 22. Mrázek, 34. Bílek (Kalla), 43. Knotek (Strnad), 46. Valský (Kalla, Bílek), 50. Stieler (J. Nedvěd, M. Látal) - 46. Bahenský, 59. Boháč (Pabiška). Rozhodčí: Husička, Hradil - Jílek, Jindra. Vyloučení: 5:3, navíc Kalla 10 min. V oslabení: 2:0. Diváci: 1429.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, J. Mrázek, Šmach, D. Růžička, Mnacjan, Kužel - Smoleňák, Bělohlav, Dalecký - Valský, Kalla, Bílek - Hovorka, Stieler, Strnad - M. Látal, Knotek, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Mladá Boleslav: Schwarz (21. Will) - Marušák, Macháček, Žabka, Chaloupka, Hay, Dudáš, Čížek, Lehikoinen - Pabiška, Štefanka, Boháč - Bahenský, Hrdel, Macho - Lenc, Matějovský, Tvrdík - Jiránek, Belay, Demel. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: