Hlavní obsah

Nejsme jen parta plejerů a hvězd. Jsme bojovníci, je hrdý třinecký Varaďa

TŘINEC

Při pohledu do jeho tváře po zápase, byste možná hádali, že jste potkali boxera, který není v ideálním rozpoložení. Ale mýlka. Třinecký hokejový útočník Václav Varaďa držel pocity štěstí v sobě, přece právě vyhrál. V pondělí začne se spoluhráči boj o extraligový titul s Vítkovicemi, Slavia byla v semifinále poražena, mise splněna. „Teď jsem šťastný, bojovali jsme jako jeden chlap,“ přiznal forvard se zkušenostmi z NHL.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Vašíček ze Slavie (vlevo) a třinecký Václav Varaďa při bitce

Článek

Prohrávali jste 1:3 na zápasy, ale přišel velký obrat... Dostali jsme se dolů a museli se vyškrábat zpátky. Bojovali jsme jako jeden chlap a ukázali jsme, že ta síla v nás je, že nejsme jenom parta plejerů a hvězd. Že jsme taky bojovníci. O tom to play-off je. Nám trvalo trochu déle, než jsme poznali, jak je třeba hrát, abychom mohli uspět.

Opravdu jste věřil, že otočíte sérii? Já jsem to věděl, furt jsem věřil. I za toho stavu 3:1 pro Slavii v šestém zápase, když jsem seděl na trestné lavici, pořád jsem věřil, že to obrátíme, vyšlo nám to.

Co rozhodlo v sedmém utkání? Já si myslím, že Slavia hrála lepší zápas než my. Ale nahoře nám bylo přáno, nějakým způsobem jsme si zasloužili vyhrát, i když jsme nebyli lepší. Pomohl nám první gól, vletěli jsme na ně a uklidnili jsme se. Ale i potom to bylo hodně vyrovnané. Oni měli hrozně moc šancí, naštěstí jsme ve druhé třetině odskočili.

Slavia vám přišla skutečně lepší? Oni hráli výborně, měli spoustu šancí. Ale nás podržel Peťa Hamerlík (brankář), pak jsme už tlačili čas očima, doufali jsme, že to půjde rychleji. Nakonec jsme to byli schopni to urvat.

Jak těžké bylo nemyslet na finále, když půlka Třince hovořila o souboji Třinec vs. Vítkovice už před sedmým zápasem se Slavií? Za stavu 1:3 jsme museli postupně šplhat nahoru, ale za toho stavu 3:3 jsme věděli, že máme doma sílu, že když do toho dáme vše, jsme schopni vyhrát.

Co jste si před rozhodujícím zápasem řekli v kabině? Že jsme prošli takovou dalekou cestu a že si zasloužíme jít do finále.

V minulém utkání jste se popral s Jiřím Vašíčkem, jak těžké bylo na to nemyslet?

Já jsem byl rád, že jsem mohl nastoupit, že to pravidla umožnila. Možná, kdybych tu bitku prohrál, vlil bych jim trošičku krve do žil, že by ještě cítili větší šanci, ale teď jsem šťastný.

Díval jste na tu bitku na videu? Díval. Bylo vidět, že jsem se nechtěl rvát. Ona to tak férová bitka od něho nebyla, skočil po mě první, já to nečekal. Ale tak to někdy je.

S brankářem Slavie Kopřivou jste si zase něco povídali během série, o co šlo? Já nevím, byla tam odezva na to, že dostal čtyři góly. On dřel, jejich mužstvo taky, podával skvělé výkony. To je play-off, no. V uvozovkách na život a na smrt.

Jak těžké bude najít síly? Vítkovice před finále odpočívaly.. Pardubice taky odpočívaly po sérii se Zlínem a potom v semifinále rychle vypadly. Ono to má dvě strany, my jsme zase rozjetí po třech vyhraných zápasech. Někdy je třeba hrát zápasy a být v zápasovém tempu.

Už myslíte na finále? Já jich moc nehrál, a myslím, že ani kluci v kabině ne. Každý si těch chvil bude vážit.

Utkáte se s Vítkovicemi, co říkáte na souboj klubů z Moravy a Slezska? Štěstí nám přálo. Necháme tam všechno, ať vyhraje ten lepší z nás.

Celý region tím žije. Těší se na atmosféru? Určitě. Je to finále, obrovský úspěch.

Bude o to prestižnější titul? K nim do haly se těším, tam se mi vždycky dařilo, i když tam na mě pískali.

Reklama