Hlavní obsah

Růžička ze Slavie bude fandit Vítkovicím, Kopřiva finále vyhledávat nebude

Už jen televize. Led jim byl pro tuto sezónu zapovězen. Hokejisté Slavie prohráli v semifinále play-off s Třincem, který si o titul zahraje s Vítkovicemi. Moravskoslezský souboj, česká strana bude pro tentokrát jen koukat. Stejně tomu bude i u slávistů. Trenér Vladimír Růžička má ale mužstvo, kterému bude fandit. A brankář Miroslav Kopřiva? Finále vyhledávat nebude.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovic Viktor Ujčík se raduje s fanoušky z vítězství a postupu do finále.

Článek

„Budu koukat na finále, já hokej sleduju pořád. Výhru přeji Vítkovicím. Titul bych přál Romanu Málkovi, Ujčíkovi, hrozně to přeji Mojmíru Trličíkovi a Frantovi Černíkovi,“ řekl po prohraném semifinále Růžička.

Brankář Roman Málek a útočník Viktor Ujčík ve Slavii hráli, všichni se tedy znají. A Ujčík si přál ve finále právě klub z Prahy. "Hlavně to přeju Vláďovi Růžičkovi, protože si myslím, že je to vynikající trenér a to finále si zaslouží. Takže když si mám vybrat, komu přeju, tak Slavii," říkal v průběhu série s Třincem vítkovický forvard. Jeho přání nebylo vyslyšeno. „Já tohle nesleduji, ale byl jsem na telefonu s Vitkorem, psali jsme si, povídali,“ pověděl Růžička.

Kopřiva čeká přírůstek do rodiny, tak se odreaguje 

„Letos je to vyrovnaný. Třinec má kvalitní útočníky, mají smrtící brejky, je těžké je uhlídat, Vítkovice to budou mít těžké,“ odhaduje slávistický brankář Miroslav Kopřiva, který toužil hrát finále, chtěl medaili. Nedočkal se, Slavia skončila čtvrtá. „Já jsem chtěl hlavně medaili, protože jsem žádnou ještě nezískal. Ale bohužel se to nepodařilo. O to větší mám motivaci do další sezóny,“ byl smutný Kopřiva, který ale pro nadcházející týdny bude mít jiné starosti a radosti.

„Čekám každou chvíli přírůstek do rodiny, na to se teď těším. Takže to bude jedno z největších zpestření,“ prozradil Kopřiva, který se na finále podívá. Tedy občas. „Když budu mít čas, neříkám, že mi to je lhostejný, ale vyhledávat to nebudu,“ přiznal.

Hledat favorita finálové série je ošidné. Stačí připomenout úspěch Slavie, která se dostala do fáze extraligy, která ji měla být podle předsezónních předpokladů zapovězena. „Vítkovice hrají velice dobrý hokej, dobrý systém, mají vynikajícího brankáře. Třinec má kvalitu, začíná doma a má výhodu posledního zápasu. Nevím, kdo má větší šanci, je to otevřené,“ dodal Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice