Hlavní obsah

Třinecký Bonk a vítkovický Malík: Region si finále užije a v Praze uvidí, kdo je mistr

Martin Kézr, Vladimír KolářSport.czPrávo

Moravskoslezská bitva o vítězství v extralize začíná v pondělí úvodním utkáním play-off na třineckém ledě. Oceláři přivítají v regionálním derby Vítkovice. "Je to zasloužené finále pro oba týmy," řekl kapitán Třince Radek Bonk. "Celý kraj si tu sérii užije," přitakával mu ve dvojrozhovoru Marek Malík z Vítkovic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Třince Radek Bonk

Článek

Co říkáte na jméno finálového soupeře?

Bonk: Celou sezónu jsme se s Vítkovicemi přetahovali o první místo, vlastně je to vysoce zasloužené finále pro oba. Navíc jdou proti sobě rivalové z kraje, utkání budou určitě vyprodaná a v báječné atmosféře. Malík: Během sezóny občas někdo v kabině z legrace nadhodil, že by bylo zajímavé, kdybychom hráli finále a potkali se v něm právě s Třincem. Teď je to realita a myslím, že celý kraj si tu sérii užije.

Vy jste si souboj s Oceláři přál hlavně kvůli fanouškům?

Malík: Přesně tak a doufám, že přes blízkost obou měst budou naši slyšet víc než třinečtí.

Bude to ale zajímat zbytek republiky?

Bonk: To se musíte zeptat jinde. Celý moravskoslezský region si takové finále naplno užije. Když to celé vysílá televize, třeba se podívají i v Praze, kdo bude mistrem extraligy.

Hra Vítkovic stojí na skvěle chytajícím Málkovi, znáte na něj recept?

Bonk: Já myslím, že nemáme o nic horší brankáře. Dneska jsou gólmani tak dobří, že když puk vidí, všechno chytí. Je třeba se co nejvíc tlačit před Málka a trochu ho rozhodit.

A jak vy zastavíte kanonádu třineckého Růžičky?

Malík: Soustředit se jen na Růžičku by byla naše hloupost. On je tak inteligentní hokejista, že když ho zdvojíme, nahraje to někomu jinému. Musíme se soustředit na vlastní hru, znepříjemnit jim to po celém hřišti.

Třinec měl před finále jen dva dny volna, zatímco Vítkovice odpočívaly celý týden. Nebude to na začátku boje o titul pro Oceláře handicap?

Bonk: Ne, vůbec. Hráli jsme obden, což bylo dobré pro udržení zápasového rytmu, z nějž Vítkovice přece jen vypadly. Pokud se přece jen ozve únava, s pondělním začátkem prvního utkání na ni všichni zapomeneme. Sil je dost a celý rok jsme dřeli, abychom byli tam, kde nyní jsme. Malík: Možná je lepší hrát než dlouho stát, jenže mít po sedmizápasové sérii dva dny volna, to není pro Třinec úplně ideální stav. Když to vezmu z našeho aktuálního pohledu, tak musím říct, že nám ta delší pauza sedla. Dali jsme se do kupy a správně se nažhavili.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice