Hlavní obsah

Plzeň prodloužila smlouvu s trojicí útočníků, na odchodu je Modrý

PLZEŇ

Vedení hokejistů extraligové Plzně podepsalo podle klubového webu nové smlouvy s útočníky Pavlem Vostřákem, Janem Heřmanem a Janem Stránským. Bližší podrobnosti jejich kontraktů nebyly zveřejněny. Na odchodu ze západočeského týmu je naopak podle všeho zkušený zadák Jaroslav Modrý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Modrý se zřejmě vrátí s rodinou do zámoří

Článek

Osmatřicetiletý Vostřák odehrál v základní části této sezony všech 52 zápasů a připsal si 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. V předkole, které Indiáni prohráli s Litvínovem 1:3 na zápasy, byl nejproduktivnějším hráčem týmu s bilancí 5+1. Sedmadvacetiletý Heřman zaznamenal šest bodů (3+3) z 22 utkání, o šest let mladší Stránský včetně předkola ve 40 kláních třikrát skóroval a přidal čtyři nahrávky.

Klub by měl po dvou odehraných sezonách v dresu Západočechů opustit čtyřicetiletý obránce Modrý, jehož americká manželka Jodi touží po návratu do zámoří. "Ve čtvrtek jsem s Jardou naposledy mluvil. Je to tak. Jardova paní si přeje odjet s rodinou domů. Budeme o něj ještě bojovat, ale vidím to jako téměř hotovou věc, že odletí zpátky za moře," řekl deníku Sport generální manažer a zároveň kapitán týmu Martin Straka.

Vrátí se Bomersback?

Vedení klubu má údajně zájem o návrat Marka Bomersbacka, jenž si udělal v extralize jméno povedeným působením v Plzni během ročníku 2009/10. Ve 47 utkáních si kanadský útočník připsal 44 bodů za 19 branek a 25 asistencí, díky čemuž byl společně s Tomášem Vlasákem nejlepším střelcem mužstva a třetí v týmové produktivitě. Před touto sezonou odešel do Metallurgu Novokuzněck, kde v 54 zápasech zaznamenal 26 bodů (13+13).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín