Hlavní obsah

Víme, kde nás tlačila bota, přiznal po porážce vítkovický Ujčík

Týden čekali na první finálovou zteč. Výsledky jim přidělily do cesty Třinec, v pondělí poznali jeho sílu. Hokejisté Vítkovic v prvním finále extraligy prohráli 2:5 a ve hře na čtyři vítězství jsou o krok pozadu. „Čekali jsme, že se do nás opřou, že do nás půjdou. Chtěli jsme to ustát způsobem, který by nám dal šanci do dalšího zápasu. Naše pauza byla cítit, nebylo to ideální, přiznal útočník Viktor Ujčík.

Článek

Je těžké naskočit zase do zápasového tempa? Pauza byla cítit. My jsme to měli podobné v prvním zápase proti Pardubicím, kde nás motali, ale naštěstí nedali gól. Tentokrát to tak hrozný nebylo, ale využili přesilovku pět na tři.

Přesilovky, to je třinecká zbraň, téměř každou třetí využijí... To vyplyne ze hry, byla tam naše maximální snaha hrát důrazně u nás ve třetině. Bohužel jsme tam ty fauly udělali. A z toho jsme dostali góly.

Najdete moment, který rozhodl o prvním finálovém bodu? Těžko říct. Dali jsme kontaktní góly a šance měli. Ale Třinec má hrozně zkušené mužstvo a dokázali ten náš tlak zastavit, vždycky nám odskočili. Pohlídali si to. Hráli opravdu dobrý zápas.

Po postupu do finále, jste řekl, že nemáte k Třinci úplně ideální vztah, že si přejete Slavii, čekal jste ostrou reakci fanoušků? Řekl jsem svůj názor a už se k tomu nebudu vracet. Prohlásil jsem, že je mi milejší Slavia než Třinec a za tím si stojím. Zažil jsem tady něco, co se mi nelíbilo, ale není dobré házet všechny do jednoho pytle. Když jsem si měl vybrat mezi Slavií a Třincem, tak volím Slavii. Nehledal bych za tím žádnou senzaci.

Co změnit do úterního utkání? Asi dát více gólů než soupeř. Víme, kde jsme udělali nějaké chyby, kde nás tlačila bota, ale to si necháme pro sebe.

Reklama