Hlavní obsah

Třinec rozhodl minutu před koncem. Ve finále podruhé porazil Vítkovice

TŘINEC

Druhý finálový souboj hokejového play-off ukázal na totožného výherce. Třinec porazil Vítkovice 2:0 a vede v sérii 2:0 na zápasy - rozhodnutí padlo 61 sekund před koncem třetí třetiny, gól vstřelil Václav Varaďa. Vítězství pojistil do prázdné brány Martin Adamský. Domácí pokračují v krasojízdě, kterou spustili už v semifinále. Posledních pět utkání vždy vyhráli. Boj o extraligový mistrovský pohár pokračuje v pátek a v sobotu, třetí a čtvrtý zápas se odehraje na ledě Vítkovic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí slaví rozhodující gól do sítě Vítkovic. Autor branky Václav Varaďa se raduje v leže s Radkem Bonkem. Petr Vrána a Roman Málek marně bránili vítkovickou branku.

Článek

Po prvních dvaceti minutách mohli být hosté spokojení. Sice nevstřelili gól, ale také žádný nedostali. V zahajovacím utkání všechny tři třetiny prohráli. Dnes udrželi v úvodních dvaceti minutách Martina Růžičku, nejproduktivnějšího hráče play-off, ale také ubránili přesilovky Třince - nejsilnější zbraň domácích zatím nezafungovala, přitom mohla třikrát.

Třinečtí fanoušci se z gólu přece jen chvilku radovali. Ale opravdu jen krátký moment. Ve třetí minutě byl blízko Martin Koudelka, až tak blízko, že diváci radostí vyskočili ze sedaček, ale rozhodčí rozpažil. Jeho verdikt potvrdil následně i videorozhodčí.

Hráči Vítkovic oproti prvnímu klání o něco přitvrdili a byli vyrovnanějším protivníkem než v pondělí, třinecký brankář Peter Hamerlík byl zatím bezchybný.

Martin Koudelka (vlevo)z Třince a Lukáš Klimek z Vítkovic bojují o puk ve druhém extraligovém finále.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Dvacet sekund před první přestávkou se domácí diváci dožadovali vyloučení vítkovického hráče po faulu na Růžičku, který si jel následně popovídat i s rozhodčím. Ale vysvětlení sudího bylo jednoznačné - třinecký forvard pádu pomohl.

Čtyřicet minut bez gólu 

Jak se válcuje plech v třineckých železárnách, tak válcovali domácí Oceláři prvních dvanáct minut hosty ve druhé třetině. Vítkovičtí se jen bránili, vyhazovali puky a byli rádi, že je držel brankář Roman Málek. Ten si v prostřední části připsal devět zákroků, jeho sok Hamerlík osm. Až šance Pavla Trnky z 33. minuty a následná početní výhoda dala oddych a šance i pro hosty. Přesto ani po čtyřiceti minutách nikdo nedokázal vstřelit gól.

Bryan McGregor (vlevo)z Třince se snaží dostat puk do vítkovické branky, kterou hájí Roman Szturc, Roman Málek a Petr Punčochář. foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Šance, šance, šance. Ale góly žádné. Především hostující Málek opět prokazoval, že má formu. Vždyť v letošním play-off vychytal už čtyři nuly. I přes pět pondělních gólů jeho statistika úspěšnosti dosahovala před zápasem téměř 95 procent.  Až 61 sekund před koncem třetí třetiny o všem rohodl Václav Varaďa, který dorazil do brány Růžičkovu vyraženou střelu. Vítkovicím pak nevyšel risk při hře bez brankáře a Martin Adamský pohodlně uzavřel do prázdné branky na 2:0.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 59. Varaďa (M. Růžička), 60. Adamský (M. Růžička, Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Polák - Hrňa, Peterek, Adamský - McGregor, Polanský, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Málek - Bartoň, Malík, Vosátko, Ficenc, Trnka, Ovčačík, Punčochář, Rehák - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, Strapáč, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Húževka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články