Hlavní obsah

Ústí dobylo mladoboleslavský led a slaví první výhru v baráži

Vítěz první hokejové ligy Ústí nad Labem zvítězil v úvodním utkání baráže o hokejovou extraligu na ledě Mladé Boleslavi 4:0 a ujal se vedení v sérii. O své výhře rozhodli Lvi ve druhé části, kterou vyhráli 3:0. Čisté konto se podařilo udržet Pavlu Francouzovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z branky do mladoboleslavské sítě.

Článek

Ústečtí Lvi se v Mladé Boleslavi od první minuty prezentovali sympatickým hokejem a zřejmě se jim podařilo domácí zaskočit. Skóre mohl otevřít v 6. minutě Roubík, ale Schwarze nepřekonal. O dvě minuty později Středočechům po Čurillově střele pomohla tyč.

Domácí se v útočném pásmu předvedli až v přesilových hrách, faul Roubíka ani Skleničky se jim ale nepodařilo potrestat. Brankář Francouz navíc moc práce neměl. Mnohem více zákroků si připsal jeho protějšek Schwarz, jenž také jako první inkasoval.

Vítěz první ligy se dostal do vedení v 26. minutě, kdy se po přečíslení dva na jednoho prosadil dokonce v oslabení dorážející Hanzl. I druhý gól dali hosté v nerovnovážném stavu hráčů na ledě. Na 2:0 zvýšil v přesilové hře čtyři na tři Černý, který byl na konci vzorové kombinace.

Třetí gól přidal Sklenička

Poté mohl snížit tečující Divíšek, ale Francouz byl pozorný a z protiútoku udeřili Severočeši potřetí. Schwarze překonal Sklenička a na domácí fanoušky i hráče padla frustrace. Zajistit hostům definitivně výhru mohl hned na začátku třetí třetiny Ludvík, ale Schwarze nepřekonal.

Následně přišla šance domácích, Mikulík v gólové šanci fauloval Bahenského, který následně dostal výhodu trestného střílení. Francouze však nepřekonal. Podobně dopadl na druhé straně Kovář, jenž se ocitl před mladoboleslavskou brankou osamocen po chybě domácích v rozehrávce. Hosté se však nakonec čtvrté branky dočkali, v přesilovce se o ni postaral Handlovský.

V 48. minutě zápasu tak bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Domácí se snažili vstřelit alespoň jednu branku, čisté konto Francouzovi se jim ale nepodařilo zkazit, naopak mohli sami ještě inkasovat. Alinč ale proti Schwarzovi neuspěl.

Série pokračuje ve čtvrtek opět na ledě Mladé Boleslavi.

Baráž o hokejovou extraligu - 1. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)on-line
Branky a nahrávky: 26. Hanzl (Handlovský), 35. K. Černý (Handlovský, Hanzl), 36. Sklenička (Mikulík, Němeček), 49. Handlovský (Hanzl). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3960. Stav série: 0:1.
Mladá Boleslav: Schwarz - Marušák, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Lehikoinen, Macháček, Hay - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Hrdel, Macho - Matějovský, Štefanka, Tvrdík. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Ústí nad Labem: Francouz - Němeček, Pojkar, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, Vobořil, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Sklenička - Čurilla, Pajič, Diviš - Kloz, R. Hanzl, Handlovský. Trenéři: Rosol a Skrbek.

Reklama

Související témata: