Hlavní obsah

Dostali jsme řádně přes hubu, zlobí se Jeřábek po debaklu v prvním dějství baráže

MLADÁ BOLESLAV

Pořádně dlouhou dobu se hokejisté Mladé Boleslavi připravovali na čtvrtou baráž o extraligu po sobě. A výsledek? S rozjetým vítězem první ligy z Ústí nad Labem to na domácím ledě před svými fanoušky projeli jednoznačně 0:4. "Dostali jsme lekci v jednoduchosti. Prvních deset minut jsme byli pořád pod tlakem, Ústí nás prostě zaskočilo," povzdychl si po zápase trenér Vladimír Jeřábek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér hokejistů Mladé Boleslavi Vladimír Jeřábek

Článek

"Utkání jsme začali podobně jako poslední zápas na Kladně," tvrdí Jeřábek na oficiálním webu BK Mladá Boleslav. "Došlo na má slova. Pořád jsem hráčům opakoval, že se i ty poslední zápasy play out musíme snažit dohrát na sto procent. Bohužel jsme to až na malé výjimky nedokázali a hráči si možná mysleli, že v baráži se mávnutím kouzelného proutku začnou jinak pohybovat a jinak hrát do těla. Bohužel se tak nestalo, to všichni viděli," zlobí se.

"Dostali jsme ve všech směrech řádně přes hubu, a jestli chceme extraligu v Boleslavi zachránit, tak se musíme probrat. Alespoň už teď hráči na vlastní kůži pocítili, že to nebude jednoduché. A že bez pořádné práce na ledě, sebeobětování a statečnosti to prostě nepůjde," pokračoval Jeřábek, v jehož hodnocení obstál jen brankář Marek Schwarz.

"Takový začátek jsme si nepředstavovali ani v nejhorším snu. Ústí ukázalo velkou sílu a my jejich nasazené tempo vůbec nedokázali zachytit. V dalších zápasech musíme začít bruslit, vyvarovat se faulů a zpřesnit hru. Předvedli jsme spoustu chyb," sype si popel na hlavu mladoboleslavský útočník Daniel Boháč.

Rozčarování pochopitelně tryskalo i z největší hvězdy týmu Marka Schwarze. "Hráli jsme špatně od začátku až do konce. Ústí nás přehrávalo a bohužel jsme to nezvládli. Příští zápas musíme hrát úplně jinak," citují exreprezentačního gólmana klubové stránky ústeckých Lvů.

Reklama

Související témata: