Hlavní obsah

Sivek končí ve Spartě, novým předsedou představenstva je Bříza

PRAHA

K velkým změnám v kádru i ve vedení hokejové Sparty dochází po nevydařené uplynulé sezoně. Na dnešní valné hromadě klubu rezignoval na funkce prezidenta a předsedy představenstva Viliam Sivek. Novým předsedou představenstva byl zvolen dosavadní generální manažer Petr Bříza.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Viliam Sivek (vpravo) v klubu končí, Petr Bříza (uprostřed) bude novým předsedou představenstva.

Článek

Pozice prezidenta i generálního manažera byla zrušena. Za sportovní oblast bude zodpovídat nový sportovní manažer Otto Sykora a za obchod a finance výkonný ředitel Zbyněk Černý. Sparta to uvedla v tiskové zprávě a současně zveřejnila výrazný řez kádrem extraligového týmu.

Sykora nepočítá s devíti hokejisty ze současného kádru včetně kapitána Davida Výborného. "Jádro Sparty musíme změnit," prohlásil Sykora. Vedle Výborného ve Spartě končí také další útočníci Ondřej Kratěna i Radek Smoleňák s Tomášem Kůrkou, kteří hostovali v Kladně respektive Pardubicích, a obránci Petr Macholda, Doug O'Brien a Michal Gulaši. Útočníci Karel Hromas s Markem Bartánusem pro příští sezónu zamíří na hostování s další možnou perspektivou ve Spartě.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín