Hlavní obsah

Růžička do Omsku nejde, Slavia prý na jeho odchod není připravena

PRAHA

Vladimíra Růžičku v KHL na střídačce hokejistů Avangardu Omsk, kde v poslední sezóně působili i čeští hráči Jaromír Jágr a Roman Červenka, alespoň prozatím fanoušci neuvidí. Kouč se rozhodl zůstat v pražské Slavii, kde působí i jako generální manažer a navíc má v klubu i majetkový podíl. Bývalý slavný hráč a trenér mistrů světa z let 2005 a 2010 v klubu působí už dlouhých sedmnáct let.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Růžička na střídačce Slavie - tak to prozatím i zůstane

Článek

"Bylo to těžké rozhodování, ale nakonec jsem dal na hlas svého srdce i na pocit, že Slavia není na můj odchod připravena. Jsem ve Slavii spokojený," řekl dnes Vladimír Růžička deníku Právo a serveru Sport.cz. Omsk mu přitom nabízel tříletý kontrakt, skvělý balík peněz i velké pravomoci při sestavování kádru.

Slavia je na prvním místě

„Hodně lidí mi sice říkalo, abych šel KHL zkusit, pro mě je ale Slavia pořád ještě na prvním místě a nakonec jsem dospěl k závěru, že nemohu zničehonic odejít a všechno tu nechat. Nejde přitom jen o extraligový tým, mám tu na krku sportovní věci i kolem mládeže,“ vysvětlil kouč a manažer pražského klubu.

Nezviklala jej ani lákavá možnost vést hráče jako Jaromír Jágr a Roman Červenka, který se stal kdysi pod jeho rukama ve Slavii hvězdou. Ani možnost, že podobně lákavá nabídka už nemusí v budoucnu přijít "Já nejsem ten, kdo by se v tom pořád nějak pitval a říkal si co by, kdyby. Samozřejmě, že ta nabídka byla hodně lákavá, ale zkrátka jsem se takhle rozhodl," prohlásil rázně.

"Rodina nechala rozhodnutí čistě na mě. Manželka mi řekla, že je připravená jít se mnou do Ruska, ale když jsem ji řekl, že zůstanu, vypadala spokojeně. Snad se na mě nebudou v Omsku zlobit," dodal Růžička, jenž se už může soustředit na práci pro svou Slavii. "Teď budu připravovat náš program letní přípravy, příští týden vyrazím na mistrovství světa osmnáctek. A v dubnu vyrazíme s manželkou do Alp. Ale jen na čtyři dny," ukončil trenér známý svou oddaností k hokeji.

Reklama

Související témata: