Hlavní obsah

Třinec i nadále drtí Vítkovice. Jedna výhra a extraliga má nového mistra

OSTRAVA

Takový průběh čekali asi jen optimisté v Třinci a v blízkém okolí. Hokejisté Vítkovic prohráli i třetí utkání ve finále extraligy play off. Třinečtí se dnes radovali po výhře 4:1 a vedou v sérii už 3:0 na zápasy. V sobotu je na programu čtvrtý souboj. Pokud i ten vyhrají hosté, česká nejvyšší soutěž bude slavit nového mistra sezóny 2010/2011.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost třineckých hokejistů po výhře na ledě Vítkovic

Článek

Dva úspěchy si připsali domácí po první třetině. Vítkovická ČEZ aréna byla vyprodána do posledního místa, tady šlo o úspěch fanoušků. Na ledě se radovali i hráči, když v 11. minutě vedli 1:0. Poprvé byly Vítkovice o gól napřed v této finálové sérii. Dočkaly se po 130 minutách a 24 sekundách.

Vítkovické poslal do vedení Petr Vrána při plném počtu hráčů na ledě. V předchozích čtyřech minutách hráli domácí přitom přesilovku, ale ta se příliš nepovedla, hokejisté pod vedením Mojmíra Trličíka předváděli v obranném pásmu Třince často komplikovanou podívanou.

Růžička vstřelil šestnáctý gól v play-off 

Hosté ale v zahajovací dvacetiminutovce srovnali. Stalo se tak při hře pět na tři. Promluvily dvě největší zbraně Třince - přesilovka a Martin Růžička. Nejproduktivnější hráč play-off si připsal šestnáctou trefu v letošních vyřazovacích bojích, což nesli nelibě domácí fanoušci, ti se projevili už při vyloučení Jiřího Burgera. Poté šli domácí právě do dvojnásobné oslabení, které neubránili.

Než se ale Růžička radoval, tak svým obráncům po nevydařené útočné akci vysvětlil, co si od nich představuje. A na jeho slova došlo, srovnal na 1:1.

Spokojení fanoušci hokejistů Třincefoto: ČTK/Petr Sznapka

Na začátku druhé třetiny se zaskvěl famózním zákrokem vítkovický gólman Roman Málek, fanoušci v hale mu právem zatleskali, ale ve 26. minutě nestačil na střelu Jiřího Polanského. Marek Zagrapan vystřelil, Málek vyrazil a Polanský poslal hosty do vedení 2:1.

Třinec má první mečbol 

V čase 36:31 přišel další ocelářský úder z Třince, Martin Adamský a stav 3:1, obrat z 0:1, Vítkovice se nestačily divit. Snaha o snížení série se pomalu rozplývala.

Vítkovičtí trenéři do třetí třetiny pozměnili sestavu. Domácí museli minimálně vstřelit dva góly, aby mohli pomýšlet na výhru v tomto utkání. „O zlato se porveme, doma chceme urvat dvě výhry,“ hlásali před domácími zápasy hráči Vítkovic.

Třinecké mužstvo provází zase slogan: "Hrajeme tvrdě na všech frontách." Je to znát. To jen potvrdil Jan Peterek, který zvýšil na 4:1. Tento tým šest posledních zápasů v play-off vyhrál! Po třech finálových kláních může být plně spokojen, vede 3:0 a v sobotu může proměnit první měčbol.

Finále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:
Vítkovice - Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Vrána (Pohl) - 18. M. Růžička (D. Květoň, Hrabal), 26. Polanský (Zagrapan), 37. Adamský (Květoň), 54. Peterek (Krajíček). Rozhodčí: Šindler, Minář - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 0:1. Využití: 6:6. Diváci: 9471. Stav série: 0:3.
Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Ficenc, Bartoň - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, J. Sýkora, Strapáč - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Húževka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Polák - Hrňa, Peterek, Adamský - Zagrapan, Polanský, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: