Hlavní obsah

Třinec míří k titulu. Až bude stav 4:0, tak řeknu, že jde o luxusní náskok, varuje Adamský

OSTRAVA

Už se smiřoval, že tahle akce bude zaškrtnuta do statistik jako neúspěšná, ale opak byl pravdou. Střela třineckého útočníka Martina Adamského se přece jen pomalým tempem protáhla skrze betony vítkovického brankáře Romana Málka - gól. Jeden ze střípků, který přiblížil Oceláře k titulu. Chybí jim jediná výhra. Když vyhrají v sobotu, Třinec poprvé v historii vystoupá až na stupeň nejvyšší. „Ještě zbývá jeden krok,“ varuje Adamský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Třince Martin Adamský (vlevo) a Jan Peterek.

Článek

Puk po vaší střele byl dlouho v Málkově výstroji, doufal jste ještě vůbec v gól? Já už byl obloukem v rohu, tohle byl můj nejdelší gól v extralize, díval jsem se dozadu, pak se to kutálelo, byl jsem šťastný. (úsměv)

V sérii jste poprvé prohrávali, ale vyrovnali jste necelé tři minuty před koncem první třetiny, jak jinak v přesilovce...   To soupeře položilo.

Vítkovičtí hráči byli ale nespokojení, hráli oslabení tři na pět. Všiml jste si toho? Nevím, jestli byli ukřivdění, tohle je hokej, nemůžeme brečet.

Máte odehraná tři finálová utkání, všechna jste vyhráli, k tomu jen třikrát inkasovali. Je toto základ úspěchu? To je Peterem Hamrlíkem. Pokud máte gólmana, tak co přidáme my, to je už něco navíc, Peter je výborný gólman, tohle play-off ho chytlo v obrovské fazóně, za to jsme rádi. Prozatímní úspěch bych hodil na Petera Hamerlíka, bez něho bychom tak daleko nebyli.

Vedete 3:0, je to luxusní náskok? Určitě je, ale hraje se na čtyři vítězné zápasy, takže ještě není konec. Až to bude 4:0, tak řeknu, že to je luxusní. Zatím to je furt 3:0, jeden krok musíme ještě udělat.

Slavia nad vámi v semifinále vedla 3:1 na zápasy, ale nezvládla to, je toto pro vás třeba varování? Na to se vůbec nedíváme, my nesmíme být na začátku zápasu vylučovaní, to se stalo dnes, to se nesmí stát, hrajeme finále.

Na začátku série jste říkal, že si věříte na gólmana Málka, znáte se z Plzně. Dnes jste mu dal třetí gól ve finále, takže ho asi opravdu znáte, ne? To je štěstíčko, potom jsem ještě říkal, že on je strašně výborný gólman. Dneska vychytal Erika Hrňu, asi něco umí. Že mi to tam padá, to je i štěstí, jsem rád, že to tam padá.

Třinec hrál semifinále na sedm zápasů, spekulovalo se o tom, že budete mít možná méně sil. Jak to vidíte teď? Ne, to vůbec. Nevím, kde se tato fáma vzala. Pro nás byla psychická výhoda, že jsme postoupili do finále, kde z nás vše spadlo, pak se člověk nemusí bát. Jak fyzický tak psychický síly máme.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice