Hlavní obsah

Dobře se najíme, vyspíme a půjdeme na ně, vzkazuje vítkovická "Vosa"

Smutek a naštvání, které se mísí do koktejlu hokejové „smrti“. Hráči Vítkovic sehráli tři finálové zápasy, třikrát prohráli. Pokud zaváhají ještě jednou, vyšlou vstříc oslavám rivala z Třince, ten vede v sérii 3:0 a v sobotu může ukončit extraligovou sezónu. Výhra = titul. A ten znamená jediné - oslavy. „Nic není nemožné, rozhodně to nevzdáme,“ vzkazuje ale vítkovický bek Lubomír Vosástko, alias Vosa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Spokojení fanoušci hokejistů Třince, krok a budou se radova z titulu.

Článek

Vedli jste 1:0, ale v oslabení tři na pět Třinec srovnal, což se vám nelíbilo, že? Naštvání je velké, protože ten gól na 1:1, před kterým nás rozhodčí poslali do tří, byl jednou ze zlomových situací celého zápasu. Prvních deset minut jsme hráli super, vedli jsme 1:0. Ten faul jsem neviděl, myslel jsem, že budeme hrát čtyři na čtyři. Najednou jsem viděl, že mají výhodu. Chvilku jsme to ubránili, pak bohužel přišel ten gól.

Přitom jste málem v tomto klíčovém okamžiku uspěli. Chybělo devět vteřin, aby se náš hráč vrátil do hry. Škoda, že jsme ještě neudrželi ten jejich útok, byla to smůla. Věřím, že oslabení čtyři na pět bychom ubránili.

Začátek utkání jste měli dobrý, ale poté jste už nenavázali, proč? Oni se poté trochu zatáhli a hráli na brejky. Dobře vyhazovali puky ze třetiny, často se dostávali do přečíslení. Jejich výkon se postupně zlepšoval.

Vy jste se těšili domů na širší hřiště, ale to vám nakonec moc nepomohlo, ne? Oni mají dobré bruslaře. Věřili jsme, že to na našem velkém hřišti půjde lépe, že se budeme po mantinelech dostávat více k nim do třetiny, ale bohužel to nevyšlo. Nějaké šance jsme měli, ale góly z toho nepadly.

Sobota může ukončit sezónu, jak oddálit tento fakt? Zítra potřebujeme vyhrát. Nic není nemožné, rozhodně to nevzdáme. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli. Myslím, že si to zaslouží diváci, my hráči i celé Vítkovice. Na hřišti necháme všechno.

Což bude asi hodně náročné po psychické stránce, když víte, že musíte, ne? Je to velké zklamání, ale na další zápas musíme být připravení. Dobře se najíme, vyspíme a půjdeme na ně.

Budete měnit taktiku? My dnes měli dobrou taktiku, hráli jsme aktivně, snažili jsme se všechno tlačit na branku, to byl náš úkol. Soupeř však naše pokusy velice dobře blokoval, bojoval, možná byl i trochu důraznější a šťastnější.

Reklama

Související témata: