Hlavní obsah

Mladá Boleslav s obrovským štěstím vyhrála v Ústí, v baráži vede

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve třetím utkání baráže o extraligu v Ústí nad Labem 5:4 v prodloužení. V sérii vedou Středočeši 2:1 na zápasy. Domácí v utkání čtyřikrát vedli, ale v závěru základní hrací doby vyrovnal Daniel Boháč a tentýž střelec také v čase 69:53 rozhodl. Čtvrtý duel se hraje v pondělí opět na ledě Ústeckých Lvů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Boris Žabka (vlevo) z Mladé Boleslavi a Zbyněk Hampl z Ústí nad Labem

Článek

Ofenzivní ráz utkání určily již úvodní minuty. Po 56 vteřinách otevřel skóre Hampl, jemuž ideálně předložil puk Alinč, který se zbavil bránícího Štefanky. V polovině čtvrté minuty bylo ale vyrovnáno, když se za domácí brankou dostal k puku Vrbata, pohodlně vybruslil před Francouze a chytře počkal se zakončením.

Chvilku nato přečkali domácí jen se štěstím závar, po němž se puk vyplížil z klubka hráčů těsně vedle levé Francouzovy tyče. Ve 14. minutě se snažil Roubík překvapit hostujícího gólmana Schwarze rychlým vyjetím zpoza branky, ale neuspěl.

Na konci 17. minuty přesto vrátil vedení ne stranu Lvů Diviš. O 77 sekund později bylo ale znovu vyrovnáno, když za Francouzova záda proniklo tečované Marušákovo nahození od modré čáry.

V úvodu druhé části se blýskl Schwarz pohotovým zákrokem proti Alinčově střele bez přípravy. Poté zahrozil v oslabení Handlovský, jemuž vložil na poslední chvíli do pravděpodobně gólové rány svou hůl Chaloupka.

Poté, co byli domácí v plném počtu, se ale dvakrát provinili proti pravidlům Středočeši a museli na minutu do tří. Schwarz sice vytáhl fantastické zákroky proti Alinčovi a Vobořilovi, ale nakonec ho propálil Poživil.

Ani potřetí v zápase ale nebyli Ústečtí ve vedení dlouho. Klasickou početní výhodu totiž poté hráli hosté a Matějovský tři a půl minuty po vedoucí brance domácích opět vyrovnal. V 36. minutě ujeli v oslabení do přečíslení dvou na jednoho Čurilla s Pajičem, radost jim ale opět sebral výtečný Schwarz.

Ani on však nedokázal zachraňovat prostupnou obranu věčně. Na konci 37. minuty nedokázali hosté vyčistit prostor před svou brankou, odražený kotouč si našel Kloz a pohodlně ho poslal nad Schwarzem do sítě. V závěru druhého dějství vyhodil Francouz při oslabení puk do hlediště a Ústí se muselo 96 vteřin bránit ve třech proti pěti.

Hosté dohrávanou část přesilovky nevyužili ani na začátku třetí třetiny, ale v 48. minutě fauloval vysokou holí Ludvík, za což si vysloužil hned dva menší tresty, a před Ústeckými Lvy byl další problém. Ovšem nejenže si Mladoboleslavští nedokázali připravit kloudnou možnost, navíc ještě o minutu zkrátil jejich výhodu Žabka. Domácí si tak mohli oddechnout a začít se čím dál více soustředit na udržení těsného náskoku.

Zajímavých momentů poté i proto výrazně ubylo. Mladá Boleslav se dlouho nedokázala prosadit do šance, ale v polovině 59. minuty při hře čtyři na čtyři sáhla hostující lavička k oddechovému času a následně i k risku v podobě hry bez brankáře. Ten se velmi rychle vyplatil - za 27 vteřin tečoval Boháč Žabkovo nahození a s posvěcením sudího u videa vyrovnal.

Ve druhé minutě prodloužení měl obrovskou šanci rozhodnout Hrdel, ovšem Francouz srazil k sobě betony včas. Následně musel Němeček za nedovolené bránění na trestnou lavici a Mladá Boleslav hrála přesilovku čtyři na tři. Vrbata s Divíškem ale obrovské šance zahodili.

V 67. minutě se stejně provinil také hostující Macháček, jenže i Ústí bylo neúspěšné. V samém závěru prodloužení vyrazili hosté do přečíslení tři na dva a Boháč rozhodl, přestože jeho klíčovou trefu ještě dlouho opět zkoumal videorozhodčí.

Baráž o hokejovou extraligu - 3. zápas:
Ústí nad Labem - Mladá Boleslav 4:5 v prodlouženíon-line
Branky a nahrávky: 1. Hampl (Alinč), 17. Diviš (Čurilla), 28. L. Poživil (Pajič), 37. Kloz (Handlovský, Němeček) - 4. Vrbata, 19. Marušák (Macháček), 31. Matějovský (Hay, Bahenský), 59. Boháč (Žabka), 70. Boháč (Marušák). Rozhodčí: Šír, Trombík - Tošenovjan, Gebauer. Vyloučení: 9:8, navíc Boháč (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6415. Stav série: 1:2.
Ústí nad Labem: Francouz - Němeček, Pojkar, L. Poživil, Vobořil, Gureň, Sklenička, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Janků, Alinč, Hampl - Čurilla, Pajič, Diviš - Kloz, R. Hanzl, Handlovský. Trenéři: Rosol a Skrbek.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Lehikoinen, Marušák, Macháček, Žabka, Chaloupka, Dudáš - Bahenský, Divíšek, Matějovský - Tvrdík, Štefanka, Macho - Vrbata, Plodek, Pabiška - Lenc, Hrdel, Boháč - od 41. navíc Demel. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: