Hlavní obsah

Spartě chybí deset hráčů, sehnala pomoc z první ligy

kez, Právo

Deset hokejistů základní sestavy postrádá Sparta. Vedle dlouhodobě zraněných Ujčíka, Havelky, Šreka a Paroulka je nemocný L. Procházka a během posledních dvou kol přibylo na marodku i dalších pět hráčů.

Článek

"Richter si obnovil poranění ruky, Broše bolí rameno a Tona na delší čas vyřazuje prasklé kloubní pouzdro kotníku. K tomu má Tomajko po sekeře Štrauba zlomený prst, stejné zranění na ruce způsobil budějovický Sailer i Vrbatovi, což jen dokládá, jak nečistě se hraje v extralize," líčí ztráty trenér Alois Hadamczik.

Klub narychlo sháněl posily, hlavně do útoku. "Abychom postavili alespoň tři řady, museli jsme hodně improvizovat, tým je v havarijním stavu," přiznává kouč. Z Berouna si Sparta půjčila Eiselta, který tak po třech letech zase oblékl její dres, z Jihlavy přijeli na střídavý start už v neděli Hlouch a Bakus, včera navíc ještě Jantovský.

"Oceňuji, jak hráči tu výpomoc zvládli a pomohli nám získat cenná vítězství. Zřejmě je budeme potřebovat i dál, do reprezentační pauzy se vrátí snad Richter či Procházka," doplňuje Hadamczik.

Reklama

Související témata: