Hlavní obsah

Liberec měl tým na finále. Zklamání se jen tak nezbavím, říká gólman Pinc

LIBEREC

Měl tajný sen bojovat o extraligový titul, místo toho mu klubová sezóna skončila mnohem dříve, než by si před jejím začátkem hodlal připustit. Hokejový brankář Marek Pinc vstřebává zklamání z rychlého vyřazení libereckého celku v play-off. Ale zároveň už spřádá první plány do budoucnosti, kterou i nadále spojil s týmem Bílých Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný gólman Liberce Marek Pinc po sérii se Slavií.

Článek

„Když se dívám na finále mezi Třincem a Vítkovicemi, tak prožívám hrozné pocity. Ne že bych to těmto špičkovým klubům nepřál, ale pořád si říkám, že tam mohl být Liberec. Toho rozčarování, že jsme vypadli nešťastně se Slavií ve čtvrtfinále po sedmi zápasech, se hned tak nezbavím. Měli jsme tým postavený na finále. Nevyšlo to, a moc nás to stále mrzí. Vím, že nejde o život a nemá cenu truchlit, ale pořád na ten nevydařený závěr sezóny myslím,“ svěřil se Pinc pro Sport.cz.

Jak tráví současné dny? „Už máme skoro měsíc dovolenou, s tím jsme nepočítali. Jsem doma s rodinou v Litvínově. Věnuji se dvojčatům a občas si chodím zahrát s partou známých nějaké doplňkové sporty. Sleduji i baráž mezi Ústím a Mladou Boleslaví. Byl jsem se na ni podívat v Ústí společně s litvínovskými hokejisty. Ještě nejsem rozhodnutý, jestli někam pojedu za odpočinkem,“ vykládá zkušený gólman, který se rozhodl prodloužit smlouvu v Liberci.

„Ozvaly se sice nějaké jiné kluby z extraligy, ale nechci je jmenovat, když k přestupu nedošlo. Ze zahraničí nepřišla žádná nabídka, proto jsem kývl znovu na zájem ze strany Liberce, kde je výborné hokejové zázemí. Někteří hráči jako Andrej Podkonický, Míla Hořava, Zdeněk Ondřej odcházejí, ale třeba přijdou nové posily. Měli bychom mít znovu kvalitní kádr. Akorát se musíme soustředit na to, abychom pak lépe zvládli play-off,“ přemítá Pinc.

Smlouvu protáhl o další dva roky. Co by za tu dobu rád v Liberci dokázal? „Konečně bychom chtěli splnit ten cíl, který si vedení klubu staví každoročně, tedy mít reálnou šanci na titul,“ potvrzuje ambice libereckého týmu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec