Hlavní obsah

Sochu v Edenu nechci, odvětil kouč Slavie Růžička, který odmítl Omsk

PRAHA

Fanoušci mu jsou vděční, neopustil je, zůstal. Neodešel na Sibiř, peníze ho nezlákaly. Trenér hokejové Slavie Vladimír Růžička odmítl lukrativní nabídku Avangardu Omsk. I v nadcházející sezóně povede tým z Edenu. „Hodně fanoušků cizích klubů si určitě přálo, abych odešel, ale s tím já nemám problém. Mě zajímá Slavia. Pro jejího fanouška bylo moje rozhodnutí dobré,“ odpovídal v on-line rozhovoru bývalý reprezentační kouč na webu Slavie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Vladimír Růžička na lavičce Slavie Praha

Článek

Slávisté za poslední čtyři roky vždy skončili mezi posledními čtyřmi týmy. Možná i proto by někteří sešívaní příznivci chtěli postavit Růžičkovi před Edenem sochu. „Děkuji, ne. My bychom spíš potřebovali postavit nový stadión v Edenu. Abychom tu měli fotbalový i hokejový stánek,“ odvětil Růžička v rozhovoru. To se ale v nejbližší době asi nestane.

„Smlouvu máme podepsanou v O2 areně. Víc k tomu zatím říct nechci, protože nevím, jak to bude s novou halou,“ pověděl hokejový fanatik, který nemusí moc knížky. Když má sledovat film, dostává přednost James Bond a populární detektiv Colombo. Pokud jde zase o pochutiny v šatně, které mají zpestřit stereotyp - ryba, rýže, kuře, těstoviny, tak v tomto mají na Slavii jasno. „Letos byl párkrát tatarák, ale nevím, jestli zrovna v play-off. Jinak hodně populární jsou kachničky, knedlíky a červenobílé zelí,“ přiznal Růžička.

Na mládež je potřeba tvrdá ruka 

Extraliga ještě nezná svého mistra, o něj bojuje Třinec s Vítkovicemi, na Slavii se ale už myslí na příští sezónu. Hned po vyřazení Růžička přiznal, že se těší na letní přípravu. S každým novým ročníkem souvisí i příchody a odchody hráčů. Do Finska už zamířil Michal Vondrka. Kdo přijde, je otázkou. Jisté je, že mladí dostanou opět šanci.

„Každému se to nelíbí, ale na výchovu mládeže je potřeba mít tvrdou ruku. Chápu, že ne všude je to přijímáno s oblibou. Výsledky se dostaví později, je potřeba mít trpělivost. Navíc ne vždy se sklidí ovoce, které si každý přeje,“ řekl Růžička, který není podle svých slov pyšný jenom na hráče, ale i na fanoušky Slavie. Těm by se zamlouval led s méně reklamami. Ale je vůbec možné přijít o velký zdroj příjmů?

„To je dobrá otázka pro marketing, ale myslím, že by to stálo hodně peněz. Pohybovalo by se to v miliónech. Jinak bych měl taky radši bílý led,“ usmál se Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice