Hlavní obsah

Po prvním zápase jsme vystřízlivěli, říká boleslavský Vrbata k baráži

Třemi góly v řadě ve třetí třetině otočili hokejisté Mladé Boleslavi nepříznivý vývoj čtvrtého barážového duelu v Ústí nad Labem. A po vítězství 4:2 je jediná výhra dělí od uhájení extraligové příslušnosti, když v sérii vedou už 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Mladé Boleslavi David Vrbata

Článek

Rozhodující branku vstřelil v 51. minutě David Vrbata v přesilovce při vyloučení Handlovského. „Puk se ke mně šťastně odrazil. Měl jsem chvilku času s ním něco udělat. Snažil jsem se počkat na okamžik, kdy brankář Orct půjde na zem, a jsem rád, že to tam spadlo,“ popsal útočník zlomový moment zápasu.

Boleslav přitom první utkání doma prohrála 0:4, od té doby ale třikrát zvítězila. „Když to beru zpětně, tak ten úvodní výprask přišel včas. První zápas jsme totálně zdupali. Hodně rychle jsme vystřízlivěli a uvědomili si, že to nebude žádná lehká série,“ pokračoval Vrbata.

Středočeši mají velkou výhodu před pokračováním baráže. „Nejsme v pozici, že bychom se museli někam tlačit. Naopak Ústí je v situaci, že potřebuje vyhrát. Věřím, že se dobře připravíme a ten poslední krok zvládneme. Nebojujeme jen za sebe, ale za celé město a klub a nikdo z nás nechce být podepsaný pod případným sestupem. Záchrana je reálná,“ dodal Vrbata.

Jeřábek: Pracovali jsme jako tým

Spokojen s výkonem svého mužstva byl boleslavský trenér Vladimír Jeřábek: „I když jsme dvakrát prohrávali, pořád jsme věřili v obrat. A po srovnání na 2:2 jsme příkladně dál zabojovali, což nás dovedlo k vítězství. Projevila se osobní statečnost hráčů. Po dlouhé době jsme pracovali jako tým. Poslední krůček chceme udělat už v příštím zápase doma. Doléčíme šrámy a půjdeme do toho s vervou.“

Ústecký útočník Jaroslav Roubík si posteskl: „Bohužel se nám nepodařilo odskočit aspoň o dva góly. Měli bychom víc klidu a asi bychom vyhráli. Dostáváme naprosto laciné branky, které nás srážejí a naopak soupeře stavějí na nohy. Třeba gól hostí na 2:2 byl strašně smolný. Puk se odrazil od brankové konstrukce do nohy našeho hráče a skončil v síti.“

Reklama

Související témata: