Hlavní obsah

Nic nebalíme, bojujeme dál, tvrdí ústecký bek Černý

Na hraně neúspěchu v baráži o extraligu jsou hokejisté Ústí nad Labem, kteří po dobrém vstupu do série s Mladou Boleslaví třikrát v řadě prohráli a hrozí jim, že ve středu padnou i počtvrté. A to by znamenalo konec nadějí na postup. „Jsme v těžké situaci, ale nic nebalíme, bojujeme dál,“ říká ústecký obránce Kamil Černý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Kamil Černý

Článek

V barážové sérii prohráváte 1:3 na zápasy. Jak jste viděl obě domácí utkání?

Měli jsme obrovskou smůlu. Hlavně v neděli, kdy jsme dostali dva klíčové góly v závěru třetí třetiny a v prodloužení nohou. Nebyl to asi ze strany soupeře úmysl, ale branky platily a moc nás neúspěch mrzel. I v pondělí puk při našich šancích skákal v boleslavském brankovišti a štěstí se k nám nepřiklonilo. Přesto nás soupeř nepřehrál, pokaždé jsme sahali po vítězství. Nepovedlo se to.

V čem jsou boleslavští útočníci nebezpeční?

Hrát se dá s každým a nekoukáme na jména, která proti nám nastupují. Ale je pravda, že soupeř má letos odehráno šedesát čtyři zápasů v extralize a to jsou velké zkušenosti.  Uplatňují je třeba při dorážkách do branky.

Jaká je atmosféra v ústecké kabině před středečním duelem v Boleslavi?

Už po minulém zápase jsme si řekli, že nic nebalíme. A budeme bojovat, co to půjde. Nálada je plná odhodlání, určitě ne skleslá. Boleslav bude pod větším tlakem, protože má za úkol udržet extraligu, kdežto my teď můžeme už jen překvapit. Nemáme se na co šetřit. Středeční zápas může být poslední a dáme do toho všechno.

Jaké máte plány do další sezóny?

Ta současná pro mě ještě neskončila, takže tou příští se ještě nezabývám. Jsem kmenovým hráčem Karlových Varů, s nimiž jsem v roce 2009 získal i titul v extralize. Odehrál jsem asi kolem pětadvaceti zápasů včetně play-off po boku Pepy Řezníčka, Jirky Hanzlíka a dalších zkušených obránců. Naposledy jsem ale hostoval v prvoligovém Táboře. A tam si mě letos v lednu vyhlédlo Ústí nad Labem. Teď chci odvést maximum za to, že jsem dostal šanci bojovat i v baráži.

Reklama