Hlavní obsah

V Třinci se dnes nejde spát, slaví se titul. Mistři, mistři, zní Werk arénou

Libor KalousSport.cz

Euforie, fanoušci na ledě, šampaňské, doutníky, slivovice, sekaná. Takto vypadaly první mistrovské minuty hokejistů Třince. Kapitán Radek Bonk objížděl s dětmi v náručí po hřišti, nejproduktivnější hráč play-off Martin Růžička se klaněl fanouškům a všichni si užívali stavu, který v tomto městě nikdy nezažili. Nejlepší extraligový tým v Česku mají pro sezónu 2010/2011 v Třinci. "Bylo to těžké, ale vyhráli jsme zaslouženě," usmíval se brankář Peter Hamerlík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince slaví premiérový extraligový titul.

Článek

Deset, devět, osm....tři, dva, jedna. Hokejisté Třince slaví, jsou nejlepší. Získali extraligový titul, první ve své historii. Tomu odpovídaly i oslavy pár minut po utkání.

Naleštěný pohár před zápasem dostál posledním úpravám, byl přichystán do rukou kapitána Radka Bonka. Stalo se.

Po dvou třetinách fanoušci vestoje děkovali domácím hráčům. Třinec vedl 4:1, šampaňské a vítězné doutníky byly blízko. Stačilo vydržet dvacet minut. „Mistři, mistři,“ křepčil s pivem v rukou statný padesátník s bříškem, vlajkou a parukou v barvách Třince. On měl jasno už před koncem. Když v 52. minutě zvýšil na 5:1 Jan Peterek, bylo rozhodnuto. Trefil se hráč, který v minulém utkání netrefil prázdnou branku.

"Je to krásný pocit, ale euforie přijde později, teď je to unavené, jsem rád, že to skončilo. Jsem strašně rád, že to vyšlo. Kdyby ne, tak bych se musel asi odstěhovat na jinou planetu," říkal Peterek na chodbě štany zmáčené šampaňským a nasáklou vůni doutníků.

Nyní byly chmury zapomenuty. "Mistři, mistři." "Hoooonza Peterek, Hooooonza Peterek," znělo našlapanou Werk arénou. "Je to nádherné, celou sezónu jsme dřeli. Nádherně jsme se semkli, odměna na konci je fanstastická," byl šťastný útočník Ladislav Kohn.

Radek Bonk (vlevo) a a prezident třineckých Ocelářů Ján Moder s extraligovým pohárem.foto: ČTK/Petr Sznapka

Vše začalo v roce 1929. Tehdy byl založen v Třinci hokejový klub. Dvacáté století žádný titul, až rok 2011 přinesl radost nesladší. A takto začala - 17. září 2010 rozehráli Oceláři sezónu výhrou 3:2 v Brně, 5. března 2011 sehráli první zápas v play-off, deklasovali Litvínov 6:0. A nyní závěr - 12. duben a výhra 5:1 nad Vítkovicemi. Konec finálové série. Pozlacený pohár má nového majitele. Nyní jsou na řadě jen oslavy. Několikadenní.

„Tým letos několikrát ukázal svou morální sílu, naším jednoznačným cílem je titul,“ prohlásil odvážně před vyřazovacími boji prezident klubu Ján Moder. První pokus byl neplatný. Druhá zkouška vyšla. Navíc před vlastními fanoušky. Sobotní selhání je minulostí. Kdo se na něj bude ptát, když je jasné, že úspěch, titul, oslavy historického okamžiku jsou skutečností.

Od podzimu roku 1995 se Třinec usadil v české nejvyšší soutěži. V roce 2011 se vyšplhal až na samotný vrchol. Nebylo lepšího.

Reklama

Související témata: