Hlavní obsah

Z černé díry na vrchol. Peterek, Mongolsko a stěhování na jinou planetu

TŘINEC

V sobotu napsal svůj nejhorší hokejový zážitek. Hrůza, zmar. Třinecký Jan Peterek netrefil prázdnou bránu, mohl odpálit mistrovské oslavy. Nestalo se. Za deset sekund Vítkovice vstřelily gól a otočily zápas. Extraligový titul se vzdálil. V úterý si stejný hráč připsal poslední gól sezóny 2010/2011 a Oceláři mohli začít slavit historicky první triumf. Z černé díky se devětatřicetiletý útočník dostal na vrchol štěstí, kde si mohl otřít studený pot z čela.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Peterek, útočník Třince

Článek

Oddychl jste si po sobotě? Je to krásný pocit, euforie přijde později, teď je to takové unavené. Jsem rád, že to skončilo, psychicky jsem fakt unavený. Sobota byla nejhorší moment v mé kariéře. Jsem rád, že to vyšlo, jinak bych se musel asi odstěhovat na jinou planetu.

Měl jste velkou motivaci? Chtěl jsem to vzít na sebe, říkal jsem si, že musím mančaftu pomoct. Dal jsem do toho všechno.

K tomu jste vstřelil poslední gól sezóny, příběh je dopsán, ne? To jsem rád, člověk je vždycky rád, když dá gól, ale tenhle už nic neřešil. Hlavní je, že jsme vyhráli.

Ale titul odnesl váš zub... Ano. Celou kariéru jsem bez chrániče, zuby držely a dneska poslední zápas pic a je to tam. Čeká mě zubař, už tu za mnou byl.

Co třeba zlatý mistrovský zub? Byl jsem v Rusku, tam je tohle normálka, takže ho tam možná prdnu.

V Rusku jste slavil dva tituly s Jaroslavlí, jde to porovnat s českým? Každé vítězství je krásné, ten pocit je úžasný. Ať je to v Mongolsku, kdekoli. Ať vyhrajete volejbal nebo nohejbal.

A co třeba rozdíl ve slavení? Všude se slaví stejně, co si budeme namlouvat.

V play-off Oceláři hlásali slogan: „hrajeme tvrdě“. Budou takové i oslavy? To vůbec nevím, já nic neplánuju. Jak řeka poteče, tak do toho skočím.

Jak jste spokojený sám se sebou v play-off? Bylo to zvláštní. Chvilku jsem dostával prostor, chvilku ne. Jednou jsem byl mrzutý, jednou šťastný. Tak rozmanité play-off jsem v životě nezažil.

Přemýšlel jste už nad svojí budoucností? Budeme slavit titul, pak se tím začnu zabývat.

Nebo chcete skončit na vrcholu? Nevím, co je vrchol. Za chvíli bude olympiáda, tak se připravuji (úsměv).

Předtím je ještě na Slovensku mistrovství světa, ne? Na to jsem unavený, to jsem odmítl, Trenérovi pošlu sms (smích). Ne. Mě hokej strašně baví, teď jsem si to potvrdil, je to paráda. Budu ho hrát, dokud mě bude bavit a bude o mě zájem, tak s tím nemíním přestat.

Reklama

Související témata: