Hlavní obsah

Tři morové rány Vítkovic - gól v oslabení, zkrvavený Káňa a vyloučený Ujčík

TŘINEC

Pořádně bláznivou první třetinu sehráli v samém závěru sezóny hokejisté Vítkovic. V pátém a zároveň posledním finále na ledě souseda z Třince nejprve inkasovali už ve druhé minutě při vlastní přesilovce, pak fanouškům pořádně zatrnulo při ošklivé srážce Káni s Kohnem, kdy se v obličeji vítkovického útočníka objevila krev, a nakonec ještě přišli o jednoho z nejzkušenějších hráčů Viktora Ujčíka.

Foto: Jaroslav Ožana

Zklamaní Jiří Burger a Roman Málek (vlevo) z Vítkovic po skončení zápasu.

Článek

„Přestože jsme rychle vyrovnali, tak byla obrovská škoda, že jsme tak brzo dostali gól. Pak jsme přežili přesilovku pět na tři a poté inkasovali takový náhodný gól. Tam už se třinečtí chytli a věřili, že prostě vyhrají,“ přiblížil brankář Vítkovic Roman Málek průběh první třetiny, ve které fanoušky otřásl i tvrdý střet domácího Kohna s Káňou, po kterém zůstal vítkovický hráč ležet na ledě.

„Dostal jsem puk pod nohy, tak jsem ho chtěl zpracovat a přikopnout si ho. V tu chvíli mě hráč trefil ramenem do hlavy, přímo do nosu. Všiml jsem si ho tak setinu před nárazem, to už bylo pozdě,“ řekl Sport.cz po zápase Jan Káňa, přičemž faulem protihráče si nebyl jistý. „Určitě tam nebyl úmysl mě zranit, ale postavou nejsem příliš velký, navíc jsem měl hlavu dole… Prostě mě zrovna v tu chvíli trefil a posoudilo se to jako útok na hlavu,“ popsal zákrok, po kterém rozhodčí poslali Kohna do šaten.

Trenér Mojmír Trličík (uprostřed) na střídačce mezi zklamanými hokejisty Vítkovic. foto: ČTK/Petr Sznapka

Na konci první třetiny zasáhla Vítkovice další rána – tentokrát ovšem ne fyzická, ale spíše psychická. Za údajný úder hlavou rozhodčí vyloučili matadora ostravské ofenzívy Viktora Ujčíka. „Byli jsme všichni překvapení, že vůbec dostal takový trest,“ prohlásil Káňa. „Myslím, že to nebylo tak vážné, že by musel dostat takový trest. Viktor je hráč, který to mužstvo zvedne a samozřejmě nám chyběl. Ale hráli jsme i za něj,“ řekl další spoluhráč Peter Húževka.

Káňa: chtěli jsme odejít se vztyčenou hlavou

Po dvou třetinách Třinec vedl už 4:1 a bylo jasné, že tak zkušené mužstvo si nenechá ujít premiérové mistrovské oslavy. „Trenéři nám řekli, ať si užijeme každé střídání, každou minutu na ledě a ať do toho dáme všechno. Ať můžeme ze zápasu odejít se vztyčenou hlavou. A také jsme bojovali, nevzdali to,“ tvrdil Káňa.

„Ten poslední krok jsme neudělali, ale myslím si, že se nemáme za co stydět. Ta sezóna byla od začátku fantastická, hráli jsme jako jeden tým. Kdyby nám řekl někdo v srpnu, že skončíme druzí, tak si budeme ťukat na čelo. Myslím, že všichni jsme si tu sezónu pořádně užili a já jsem moc rád i za to stříbro,“ řekl Málek.

„Samozřejmě je v nás trochu smutku, prohráli jsme finále, ale musíme sportovně přiznat, že Třinec byl lepší a zasloužil si vyhrát. Je třeba jim pogratulovat,“ uznal kapitán Vítkovic Jiří Burger. „Vždycky se bere jen ten první, druhý upadá v zapomnění. Nicméně z hlediska celého ročníku to byla určitě povedená sezóna,“ zakončil jeden z vítkovických trenérů Zdeněk Moták.

Reklama

Související témata: