Hlavní obsah

Teď Růžička slaví titul, pak by rád uslyšel telefon od Hadamczika

TŘINEC

Rozloučil se stylově. Vstřelil gól, navíc v oslabení. Třinecký hokejový útočník Martin Růžička jen potvrdil, že jeho letošní sezóna byla skvostná. Bodové rekordy podtrhl ziskem extraligového titulu. Třetí zlato rozšířilo sbírku. Po triumfu se Spartou v roce 2006 a loňském titulu mistra světa završil hattrick v Třinci. „Ten titul stavím určitě vysoko, ale každý má něco do sebe,“ řekl po úterním velkém dnu pětadvacetiletý forvard.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička se raduje z třineckého titulu.

Článek

Růžička v play-off překonal v počtu získaných bodů Žigmunda Pálffyho z roku 1992, který hrál tehdy za Trenčín. Mohl ho zdolat i podruhé, ale zaostal o jeden gól. Jediná trefa chyběla na srovnání rekordu. Ten je osmnáct gólů. „To bych neřešil, já jsem rád, že jsme získali titul. To, že se to nepovedlo..  V té době to byl takový výkon, že půjde asi těžko překonat,“ nenervoval se třinecký ostrostřelec.

„Možná mi to blesklo, ale to bylo ke konci, všichni si to užívali, já jsem byl rád za kluky, že je titul,“ pověděl Růžička, kterého patrně čeká omezené slavení. Se svoji formou a produktivitou může čekat v nejbližších hodinách telefonát od Aloise Hadamczika, trenéra národního týmu.

Na reprezentaci se zeptejete trenéra 

„Dnešek si užiju s kluky na plno, co to půjde, možná potom se budu krotit, ale uvidíme, jak to bude vypadat,“ nechtěl spekulovat držitel 88 bodů z této sezóny. A myslí si vůbec, že se vydá na obhajobu na světový šampionát, který hostí Slovensko?

„To se zeptejte spíš trenéra, já si momentálně užívám s kluky, ale když reprezentace přijde, tak budu rád,“ přiznal Růžička, který s Hadamczikem zatím nemluvil.

Po té, co se třinecký útočník zaskvěl v české nejvyšší soutěži, může také očekávat nabídky ze zahraničí. Stačí si vzpomenout loni na Romana Červenku, který odešel ze Slavie do Avangardu Omsk. "Momentálně se soustředím na oslavy, ale možná něco přijde,“ uzavřel debatu Růžička a vydal se dále slavit.

Reklama

Související témata: