Hlavní obsah

Boleslav si může doma pojistit záchranu v extralize

MLADÁ BOLESLAV

Blízko k uhájení extraligové příslušnosti mají hokejisté Mladé Boleslavi. Ač vstoupili do baráže s vítězem první ligy Ústím nad Labem jasnou domácí porážkou 0:4, následné tři duely v řadě vyhráli a už ve středu mohou na vlastním ledě stvrdit záchranu. K pátému střetnutí nastoupí za stavu 3:1 v sérii.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Mladé Boleslavi David Vrbata

Článek

„Klíčový pro vývoj baráže byl asi druhý zápas v Ústí, kde jsme čtyřikrát vyrovnali a pak rozhodli sedm vteřin před koncem prodloužení,“ míní boleslavský trenér Vladimír Jeřábek.

Hodně se mluví o tom, že obrat Středočechům zařídily dva Boháčovy góly nohou a tudíž velké štěstí. „To je pravda, ale je to i důsledek toho, že se hráči tlačí do branky s vědomím, že i odražený puk může skončit v síti. Ani za dvakrát nepříznivého stavu ve čtvrtém utkání jsem nepropadl skepsi a věřil jsem, že můžeme znovu vyhrát. Takže jsme z Ústí odjížděli nadmíru spokojeni,“ pokyvuje hlavou kouč, který přišel na střídačku posledního celku extraligy čtyři kola před koncem play-out.

„Potvrzuje se, že baráž je hlavně o bojovnosti. Jsme na dobré cestě, ale ještě není nic hotového. Během úterý jsme regenerovali, někteří kluci doléčovali šrámy, byť jsme měli na odpočinek jen jeden den. Ve středu bychom rádi baráž ukončili, i když vím, že Ústí bude zase kousat,“ přemítá Jeřábek.

Boris Žabka (vlevo) z Mladé Boleslavi a Zbyněk Hampl z Ústí nad Labemfoto: ČTK/Libor Zavoral

„Po prvním zápase, který jsme asi podcenili, jsme rychle vystřízlivěli. Teď nejsme v pozici, že bychom se měli někam tlačit. Můžeme hrát zezadu, kdežto Ústí musí útočit. A třeba zase udělá nějaké chyby,“ uvažuje útočník David Vrbata.

Rosol: Na góly se strašně nadřeme

Dokáže se Ústí po nešťastných porážkách zvednout? „Střeleckou pohodu jsme si asi vybrali v prvoligovém finále s Chomutovem, kdy nám takřka všechno v ofenzivě vycházelo. Nyní se k nám zatím štěstí odklání úplně zády. Na vstřelené góly se strašně nadřeme a pak lacino inkasujeme,“ zamýšlí se trenér Petr Rosol.

„Je to k vzteku. Ve třech ze čtyř zápasů jsme byli lepší, ale na výsledcích to není znát,“ kroutí hlavou kapitán mužstva Jan Klobouček. Nálada v ústecké kabině? „Plná odhodlání. Nic nebalíme, bojujeme dál. Pokusíme se Boleslav znervóznit a vrátit sérii do Ústí k šestému zápasu. Věřím tomu, že na to máme fyzicky i psychicky,“ burcuje útočník Jaroslav Roubík, který přišel do ústeckého kádru až koncem ledna z Hradce Králové a zařadil se k ofenzivním oporám týmu. V baráži je se dvěma góly nejlepším střelcem Ústeckých Lvů.

Reklama

Související témata: