Hlavní obsah

Ústí nad Labem otočilo zápas v Mladé Boleslavi, v baráži snížilo na 2:3

Hokejisté Ústí nad Labem zvítězili v pátém utkání baráže o extraligu na ledě Mladé Boleslavi 4:1, snížili stav série na 2:3 na zápasy a udrželi si naději na posun do nejvyšší soutěže. Domácí, kteří hájí účast v extralize potřetí za sebou, sice vedli už v první minutě díky trefě Lukáše Pabišky, ale ve druhé třetině otočili skóre Miloslav Gureň, Robin Hanzl a Jaroslav Roubík. V závěru potvrdil výhru hostů opět Hanzl. Šestý zápas se hraje v Ústí nad Labem v pátek od 18:10.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz inkasuje gól v zápase s Ústím nad Labem

Článek

Mladá Boleslav rázně zahájila svou snahu potvrdit účasti v nejvyšší soutěži a už v 53. vteřině otevřela skóre. U levé tyče zůstal nepokrytý Pabiška a překonal Francouze, který se vrátil do branky místo Orcta. Mladá Boleslav měla i nadále tlak, Schwarze na druhé straně z ojedinělé šance vyzkoušel Černý.

Naopak Bruslařský klub hrozil dál, po kombinaci Vrbaty s Boháčem se ale nedostal k zakončení Štefanka. Převahu domácích ještě umocnily v úvodním dějství hned tři přesilové hry, ale gólman Francouz, který si za první dvacetiminutovku připsal celkem 15 úspěšných zákroků, odolával.

V druhém dějství se obraz hry změnil, Severočeši byli daleko aktivnější a vynutili si i první přesilovku. Do první velké šance Ústí se dostal až ve 25. minutě Kovář, na Schwarze však nevyzrál. Vzápětí na druhé straně trefil Macho horní tyč a z protiútoku vyrovnal šťastnou střelou Gureň. Odpovědět chtěl průnikem Boháč, o chvíli později Francouzovi vypadl puk, ale Štefankovu dorážku zklikvidoval.

V další dobré pozici zakončil slabě Divíšek, a když ústecký gólman vychýlil lapačkou i Hrdelův pokus, nastal obrat. V 33. minutě zůstal po Poživilově střele volný před mladoboleslavskou brankou Hanzl a získal hostům náskok. Za tři minuty Mikulík vyhrál vhazování a Roubík se trefil přesně do růžku Schwarzovy branky.

Na začátku závěrečné části domácí odolali při vyloučení Matějovského za faul z konce druhé třetiny a pak měli příležitost zkorigovat stav při vlastní početní výhodě. Po trestech Ludvíka a Kloboučka hráli i 55 vteřin v pěti proti třem, ale proti zakončení Pabišky z pravého kruhu se stačil Francouz přesunout a zasáhl betonem.

Ústí si náskok hlídalo. Navíc v oslabení mohl po brejku zvýšit po Rodově přihrávce Alinč. V závěru ještě inkasoval za tvrdý zákrok na Hořavu trest na pět minut a do konce utkání Matějovský a v přesilovce dovršil výsledek svou druhou trefou v zápase Hanzl.

Baráž o hokejovou extraligu:
Mladá Boleslav - Ústí nad Labem 1:4on-line
Branky a nahrávky: 1. Pabiška (Boháč) - 26. Gureň (Ludvík, Mikulík), 33. Hanzl (L. Poživil), 37. Roubík (Mikulík), 59. Hanzl (Kloz). Rozhodčí: Hribik, A. Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8, navíc Matějovský 5 min. a do konce utkání, Boháč (oba Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3950. Stav série: 3:2.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Lehikoinen - Pabiška, Divíšek, Matějovský - Vrbata, Štefanka, Boháč - Tvrdík, Hrdel, Demel - Lenc, Macho, Bahenský. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Ústí nad Labem: Francouz - Gureň, Vobořil, P. Hořava, Vobořil, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Rod - Kloz, Hanzl, Handlovský - Pajič, Čurilla. Trenéři: Rosol a Skrbek.

Reklama

Související témata: