Hlavní obsah

Hokejové Kladno přišlo o hlavního sponzora, nevylučuje konec v extralize

KLADNO

Vedení extraligového Kladna čekají v letní přestávce perné časy, které mohou skončit i prodejem licence na účast v nejvyšší hokejové soutěži. Středočeši si jen s největší námahou zajistili účast v extralize pro nadcházející sezónu, nakonec v ní ale hrát nemusí. Klub totiž přišel o hlavního sponzora a prezident klubu Jaromír Jágr starší přiznal, že nemůže vyloučit, že Kladno licenci prodá.

Článek

Společnost Vagnerplast se stala hlavním sponzorem Kladna před rokem, v příští sezóně ale klub podporovat nebude. "Bohužel, příští sezónu už nebudeme sponzorovat. Nemáme na to utáhnout sponzoring kladenského hokeje. Rozhodli jsme se k tomu poté, co jsme bilancovali loňský rok," uvedl jednatel firmy Milan Bauš.

Podle neoficiálních informací sponzoroval Vagnerplast kladenský hokej částkou asi deset miliónů korun, celkový rozpočet klubu je přitom podle odhadů 70 miliónů.

Klub táhne Jágr se synem 

Prezident klubu Jágr starší ještě informaci o konci hlavního sponzora oficiálně nedostal, ale považuje ji za fakt. "S majitelem Bořkem Vágnerem jsem ještě nemluvil, je teď v zahraničí. Se sponzorstvím mi pomohl hlavně proto, že jsme kamarádi," uvedl Jágr. Právě on, pravděpodobně i se svým synem, klub finančně "táhne" už posledních několik let.

Právě Jaromír Jágr mladší, ikona kladenského hokeje, se v letos v létě měl postavit do čela klubu. "Ve středu jsem s ním mluvil, a když zjistil, jak se věci mají, byl z toho dost přepadlý. Počkám, až přijede, a popovídáme si o tom. Nakonec mi ale asi řekne: 'Dělej, jak chceš, mně je to jedno.' Jisté vize s kladenským hokejem měl, ale řekl bych, že se mu zhroutily," přiznal Jágr starší, který považuje současnou situaci za likvidační.

Kvůli ekonomickým problémům Kladna nelze vyloučit ani možnost, že klub extraligovou licenci prodá. V hokejovém zákulisí se o tom již delší dobu spekuluje, Jágr starší tuto možnost nevylučuje.

"Už do hokeje nehodlám dávat desítky miliónů. Dlouhé roky jsem to dělal kvůli tomu, že se postaví nová hala a vrátí se Jaromír. Hala se nepostavila... To byl jeden podraz," poukázal Jágr starší, jenž momentálně nemá s vedením kladenské radnice ideální vztahy. Je sice v zastupitelstvu, ale v opozici.

Zájem by měl Chomutov

Zájemců o odkoupení extraligy bude podle všeho hned několik. Potřebné finance má k dispozici Chomutov, jemuž se už několik let nedaří postoupit mezi elitu sportovní cestou. Zájem bude mít zřejmě i poražený tým z baráže, ve které hrají Mladá Boleslav a Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: