Hlavní obsah

Ústí vyrovnalo stav baráže, rozhodne až sedmý zápas

O účastníkovi extraligy pro sezónu 2011/12 se rozhodne až v posledním sedmém barážovém utkání. Rozhodlo o tom vítězství domácího Ústí nad Labem nad Mladou Boleslaví v šestém barážovém utkání 3:2. Středočeskému týmu se tak nepodařilo využít ani druhý mečbol pro ukončené série. Rozhodující branku pátečního zápasu vstřelil Kovář. Sedmý duel se odehraje v neděli na ledě Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z vítězství.

Článek

V první velké šanci se objevil ve čtvrté minutě po Hanzlově průniku středem Handlovský, ale přestřelil. Bojovný zápas v úvodním dějství další možnosti dlouho nenabízel. Až v polovině třetiny se dostal do dobré střelecké pozice mladoboleslavský Štefanka, neuspěl však stejně jako s dorážkou Matějovský.

Ve 12. minutě zahrozili znovu hosté a po přihrávce Bahenského minul zblízka Boháč. Ústí odpovědělo tvrdou ránou Roubíka a následným závarem. Pak při Demelově vyloučení střílel Pajič, který se v přesilovce objevil poprvé v zápase na ledě, a v ideální pozici nepřekonal Schwarze Černý. Hosté se ubránili i při dalším Demelově trestu.

V první polovině druhého dějství domácí odolali hned ve třech oslabeních. Při Rodově trestu zkoušel třikrát štěstí bek Hay, po Kloboučkově faulu minul v ideální pozici Macho a při Poživilově pobytu na trestné lavici hosté Francouze neohrozili. Pak se na obou stranách zaskvěli gólmani.

Schwarz vykopl levým betonem nebezpečný pokus po Klozově průniku. Před Francouzem se vzápětí ocitl osamocený Bahenský, ale na domácího brankáře nevyzrál. Pak šel ale pykat na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl Černý a Mladá Boleslav už výhodu zužitkovala. Štefankův pokus ještě Francouz vyrazil, Bahenský už zakončoval do prázdné branky.

Domácí vývoj zápasu otočili

Severočeši do konce druhé části stav otočili. Při Pabiškově trestu po Poživilově střele od modré čáry dotlačil puk za Schwarzova záda dorážející Roubík. Když pak neproměnili šanci Matějovský a Divíšek, trefil se 61 vteřin před pauzou z levého kruhu o horní tyč Handlovský.

V závěrečné části opět museli domácí čelit soupeři často v oslabení. Při Hořavově vyloučení ale zamířil osamocený Pabiška do Francouze. Při Hanzlově trestu měl obrovskou šanci Boháč a ústecký gólman vyřešil i následný závar a svůj tým podržel také při Mikulíkově vyloučení.

Krátce po jeho skončení ale v 53. minutě už nestačil na Pabiškovu přesnou střelu z levého kruhu. Jenže za dvacet vteřin opět domácí vedli, když rychlý vpád do útočného pásma zakončil přesně k pravé tyči Kovář. Těsný náskok už si Slovan pohlídal i v závěrečné power play a poprvé v sérii slavil doma vítězství, kterým se rozloučil se svými fanoušky na vlastním ledě.

Baráž o hokejovou extraligu - 6. zápas:
HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 37. Roubík (L. Poživil, Alinč), 39. Handlovský (Kloz), 53. Jan Kovář (L. Poživil) - 34. Bahenský (Štefanka, Macháček), 53. Pabiška (Žabka, Chaloupka). Rozhodčí: Minář, Homola - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 10:4. Využití: 1:1. Diváci: 6427. Stav série: 3:3.
Ústí nad Labem: Francouz - Gureň, Vobořil, L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Rod - Kloz, Hanzl, Handlovský - od 15. navíc Pajič, od 26. Čurilla. Trenéři: Rosol a Skrbek.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček - Boháč, Divíšek, Bahenský - Vrbata, Plodek, Pabiška - Matějovský, Štefanka, Demel - od 21. navíc Macho, od 28. Hrdel, od 29. Gajovský. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: