Hlavní obsah

Dobroň končí v Karlových Varech, klub na něj nemá peníze

KARLOVY VARY

Hokejový obránce Michal Dobroň se stal dalším hráčem, kterého se vedení extraligových Karlových Varů rozhodlo uvolnit i přesto, že s ním má uzavřenou platnou smlouvu. HC Energie s jednatřicetiletým hráčem nepočítá s ohledem na ekonomickou situaci klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Dobroň z Karlových Varů (vpravo) se snaží zastavit Tomáše Žižku ze Slavie

Článek

"Přestože je Michal kvalitní a zkušený hokejista, navíc s platnou smlouvou na dvě následující sezóny, nemůžeme si již jeho další působení z finančních důvodů dovolit," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu.

Dobroň působil na západě Čech již v sezóně 1999/2000, poté zamířil na rok do Sparty, vrátil se do Karlových Varů, následně hrál v Plzni a opět ve Spartě. V sezoně 2005/06 se do karlovarského klubu vrátil a působil v něm až do konce této sezóny. Podílel se tak i na zisku historického titulu v roce 2009.

Odchod po osmi sezónách 

"Michal u nás působil v osmi sezónách a pro Karlovy Vary odvedl obrovský kus práce. Vždy patřil k nejplatnějším obráncům týmu. Nicméně v rámci úsporných opatření, která HC Energie musí v přípravě na sezónu 2011/12 učinit, jsme se rozhodli posílit tým o mladší hráče," dodal Vaněk.

Již po skončení sezóny Karlovy Vary oznámily, že dále nepočítají s obráncem Petrim Kokkem, brankářem Lukášem Sáblíkem a útočníkem Petrem Sailerem, kterým vypršely smlouvy. Vedení HC Energie se navíc rozhodlo uvolnit útočníky Milana Hluchého a Marka Melenovského a obránce Karola Slobodu.

Reklama

Související témata: