Hlavní obsah

Lubina má za sebou 800 utkání v lize

PARDUBICE

Pardubický útočník Ladislav Lubina se v dnešním utkání 18. kola extraligy proti Vítkovicím (2:2) zapsal do historie jako třetí hokejista, který odehrál v nejvyšší domácí soutěži 800 utkání. Více startů mají pouze obránci Rudolf Suchánek (846 zápasů) a Ivan Vlček (823), kteří letos ukončili aktivní kariéru.

Foto: Právo

Ladislav Lubina

Článek

Lubina před zápasem převzal dres s číslem 800, který mu bude toto jubileum připomínat. Po utkání měl oslavenec trošku pokaženou náladu výsledkem. "Nálada po tom výsledku není bůhvíjaká, ale je to hokej a my jsme už asi čtvrtý zápas po sobě nehráli dobře. V současné době nejsme schopni překonat nějakou urputnější obranu soupeře a proto jsou výsledky takové," podotkl útočník vedoucího týmu extraligy.

Překonané metě nepřikládá šestatřicetiletý hráč zvláštní význam. "Dnešek byl jako každý jiný. K obědu jsem si dal jako každý den před zápasem brambory a lososa. Pak jsem dostal jako dárek dres a možná, že ještě něco dostanu," povídal nevzrušeně.

K překonání Suchánka či Vlčka se jeho myšlenky také neupírají. "Na to vůbec nemyslím. Teď se chci dostat do obvyklé formy, protože cítím, že to není ono. Na to, co bude, nemyslím. Je to hokej a stát se může cokoli. Plánovat, jak dlouho budu hrát, nemá cenu. Zítra už to nemusí být pravda. Dopředu si cíle nedávám," dodal Lubina.

Reklama

Související témata: