Hlavní obsah

Slavia mění některé majitele, byla to Růžičkova podmínka

PRAHA

V hokejové Slavii se mění akcionářská struktura. Trojice spoluvlastníků - Miroslav Tvrdý, Josef Matoušek a Jan Tauber - prodala svůj podíl (každý držel 9,99%) zbytku majitelů. Ti teď hledají kupce, který by necelých třicet procent koupil. Jejich odchod byl prý podmínkou setrvání kouče, generálního manažera a spolumajitele Vladimíra Růžičky, jehož lákal ruský Omsk. Informoval o tom server ihned.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Růžička

Článek

"Intenzivně jednáme, máme zájem to prodat finančně zajištěnému subjektu, který by byl pro Slavii důstojným partnerem," citoval server Hospodářských novin Tomáše Kotouče, jednoho ze zbývajících vlastníků a předsedu představenstva klubu. "Nic za tím nehledejte. Byl jsem v klubu osm let a nazrála doba na změnu. Určitá skupina majitelů projevila zájem odkoupit zbytek akcií, aby vzniknul méněčlenný tým akcionářů. Nikdo na mě netlačil, udělal jsem to dobrovolně," prohlásil Matoušek.

Růžička však přiznal, že byl jejich odchod jeho podmínkou. "Byl to přirozený vývoj, do klubu vstoupí jiní akcionáři. To, že tito odešli znamená, že jsem ve Slavii zůstal. Byla to jedna z podmínek," řekl Vladimír Růžička, který se rozhodl místo lukrativního angažmá v Rusku zůstat ve Slavii, kde má smlouvu až do roku 2017.

V akcionářské struktuře Slavie tak podle Hospodářských novin nadále zůstává sedmička původních majitelů - Jindřich Barák, Ladislav Blažek, Tomáš Kotouč, Jiří Poletín, Tomáš Rosen, Vladimír Růžička a Zdeněk Zadina. Spolu s Tvrdým, Matouškem a Tauberem koupili klub v roce 2006 od švédské stavební společnosti Skanska.

Reklama

Související témata: