Hlavní obsah

Hokejový útočník Kvapil bude hrát za Dynamo Moskva

PRAHA

Hokejový útočník Marek Kvapil bude v příští sezoně hrát za Dynamo Moskva v Kontinentální lize. Šestadvacetiletý hráč, stále ještě úřadující mistr světa, s ruským klubem podepsal dvouletou smlouvu. Dynamo o příchodu útočníka, který naposledy hrál za Kometu Brno, informovalo na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Kvapil

Článek

"Marek vybíral z více možností, některé byly i ekonomicky lukrativnější, ale rozhodl se pro Dynamo. Hlavně proto, že by měl mít patřičný herní prostor," uvedl hráčův zástupce Robert Spálenka pro hokej.cz. Vedle klubů KHL podle něj o Kvapilovy služby stály celky z Finska nebo ze Švédska.

Kvapil do Kontinentální ligy mířil již před rokem, byl blízko dohodě s běloruským Minskem, ale nakonec s jeho angažmá sešlo. Rodák ze slovenské Ilavy poté z Vítkovic zamířil do Komety, nyní se stěhuje do Moskvy.

Bývalý hráč Slavie, který čtyři roky působil v zámoří, byl v kádru reprezentace i před letošním mistrovství světa. V přípravném zápase proti Švýcarsku si ale poranil koleno a z boje o konečnou nominaci vypadl.

Reklama