Hlavní obsah

Liberecký Štich si váží první reprezentační šance

LIBEREC

V průběhu sezóny ho pronásledovala zranění, přesto se v jejím závěru ocitl nečekaně v reprezentaci. A 22letý hokejový obránce David Štich si v národním týmu nevedl nijak špatně. Dal vítězné góly Česka při zápasech v Norsku a Bělorusku. Z reprezentačního srazu se znovu vrátil do Liberce a s týmem Bílých Tygrů už zahájil suchou část přípravy na nový ročník extraligy.

Foto: Josef Pešout, Právo

David Štich

Článek

Překvapila vás pozvánka do reprezentace?

Určitě. Reprezentační šance si nesmírně vážím. Vždyť v sezóně jsem toho moc neodehrál. Jen třináct zápasů za Liberec v základní části extraligy a čtyři v play-off, navíc dvanáct zápasů za Benátky v první lize. Dlouho jsem marodil. Byl jsem na operaci s ramenem a kolenem. Jsem rád, že se mi po takhle složitých měsících povedlo obstát i v národním týmu. Snažil jsem se podávat co nejlepší výkony. Zahrál jsem si v jednom mužstvu s hvězdami, jako jsou pro mě Červenka nebo Škoula. Doufám, že trenér Hadamczik byl se mnou spokojený. Vyhlédl si mě prý kvůli tomu, že jsem ho zaujal už v extraligovém play-off.

Jak vidíte vyhlídky českého týmu na mistrovství světa?

Klukům budu držet palce. Věřím tomu, že vytvoří skvělou partu a mají naději na velký úspěch.

S jakými pocity jste vstoupil do letní přípravy v klubu?

Minulá sezóna je už za mnou a teď mě čeká zase další práce. Chci nadcházející týdny odtrénovat naplno. Od 1. července následuje volno. Podle toho, jak budu unavený, si naplánuji dovolenou. Hlavní ale bude příprava na ledě. Od ní se začne všechno odvíjet.

Z toho, že jste se znovu připojil k libereckému kádru vyplývá, že pod Ještědem zůstáváte...

Pocházím z Plzně, ale po loňském návratu ze zámoří jsem podepsal v Liberci tříletou smlouvu. Zdejší klub mě koupil, a tak chci pro něj odvádět maximum. Podle zázemí patří Liberec ke špičce, cítím se tady dobře a o odchodu neuvažuji.

Reklama

Související témata: