Hlavní obsah

Slovenský hokejista Mikuš se stal posilou Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Slovenský obránce Peter Mikuš, který působil posledních pět měsíců v Mladé Boleslavi, se stal posilou hokejistů Českých Budějovic. Uvedly to oficiální internetové stránky jihočeského klubu. Šestadvacetiletý odchovanec Trenčína působil před příchodem do české extraligy v uplynulé sezoně krátce v KHL v dresu Nižněkamsku, kam zamířil loni v létě z Košic.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Peter Mikuš (vpravo) bude hrát za České Budějovice.

Článek

Jihočeský klub sledoval Mikuše už delší dobu. "Je hodně konstruktivní, dobře bruslí a má výbornou střelou. Povahově by měl do týmu zapadnout, je ve věku, kdy musí výkonnostně stoupat," řekl klubovému serveru sportovní manažer Mountfieldu Josef Zajíc. Klub se už v minulých dnech dohodl také na návratu útočníka Petra Sailera z Karlových Varů.

Vedení jihočeského klubu pracuje i na další skladbě kádru pro novou sezonu. V pondělí by měl podepsat novou smlouvu obránce Jan Novák. "Honza měl podepsanou smlouvu, na jejímž základě jsme mohli uplatnit opci. To jsme neučinili, s hráčem jsme se domluvili na nových podmínkách kontraktu. Zítra by měl Honza smlouvu podepsat," doplnil Zajíc.

Další posily prý v nejbližší době do týmu nepřibudou. "Neznamená to ale, že přestáváme pracovat. Z Kanady by měl dorazit na zkoušku v průběhu srpna obránce Dustin Wood," řekl Zajíc na adresu Kanaďana, který strávil poslední dva roky v korejském klubu Anyang Halla, kde v uplynulé sezoně po skončení hráčské kariéry pokračuje v roli asistenta trenéra Patrik Martinec. Předtím hrál Wood dva roky v Německu v Ingolstadtu a Kasselu, kam po zamířil po působení v nižších zámořských soutěžích.

"Příchod dalších jmen závisí na financích. Nemůžeme si dovolit bezhlavě rozhazovat," doplnil Zajíc. Otevřená je otázka návratu čtyřiatřicetiletého obránce Radka Martínka z New Yorku Islanders. Ten se podle oficiálních stránek českobudějovického klubu v průběhu uplynulého ročníku zamýšlel nad variantou návratu do Čech a v intenzivním kontaktu s ním je generální manažer klubu František Joun. "O případném Radkově přínosu nemá cenu mnoho mluvit. Za něho mluví jeho skvělá kariéra. Budeme čekat na jeho rozhodnutí," dodal Zajíc.

Mikuš v dresu Mladé Boleslavi v základní části nasbíral v 25 zápasech šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Ve skupině o udržení si připsal v 11 duelech jednu přihrávku a v úspěšné baráži o extraligu s Ústím nad Labem zaznamenal v šesti utkáních dvě asistence.

Reklama