Hlavní obsah

Hokejový útočník Frolík po titulu s Košicemi míří do Litvínova

LITVÍNOV

Hokejový útočník Martin Frolík, který v uplynulé sezoně získal titul ve slovenské extralize v dresu Košic, se stal novou posilou Litvínova. Na severu Čech podepsal devětadvacetiletý kladenský odchovanec ročník kontrakt. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

"Odešli nám Jakub Černý a Roman Vopat, potřebovali jsme je nahradit. Martin je poměrně univerzální útočník, může hrát křídlo i centra, což byl také jeden z důvodů, proč jsme ho chtěli," řekl klubovému serveru sportovní manažer Litvínova Jiří Bubla. Frolík je druhou akvizicí Benziny po slovenském obránci Jánu Brejčákovi z Popradu.

Do Košic zamířil Frolík loni z Kladna a v 71 zápasech včetně play off si připsal ve slovenské extralize 35 bodů za 14 branek a 21 asistencí. V české extralize dosud hrál jen za Kladno. Na kontě má z 279 utkání 103 bodů za 53 gólů a 50 asistencí.

Starší bratr současného českého reprezentanta a hráče Chicaga v NHL Michaela Frolíka také nakoukl do národního týmu a odehrál tři zápasy v listopadu roku 2006 v přípravě se Švédskem a pak na turnaji Karjala.

Reklama

Související témata: