Hlavní obsah

Hokejoví mistři z Třince čelí insolvenčnímu návrhu

TŘINEC

Klub úřadujících hokejových mistrů HC Oceláři Třinec čelí insolvenčnímu návrhu, který na něj u Krajského soudu v Ostravě podala společnost Suaverado. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku ministerstva spravedlnosti. Podle navrhovatele jsou důvodem sporu nevrácené půjčky i s úroky v hodnotě téměř 36 milionů korun. Klub předal záležitost právníkům a tvrdí, že jde o šikanózní návrh.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ján Moder (vpravo) s kapitánem Třince Radkem Bonkem a pohárem pro mistry extraligy. Teď čelí Třinec insolvenčnímu návrhu.

Článek

Návrh na insolvenci je překvapivý v tom směru, že třinecký hokejový klub je dlouhodobě ekonomicky stabilní, nemá žádné finanční potíže a stojí za ním hutní a ocelářský gigant Třinecké železárny.

Podle dostupných informací se jedná už o deset let starý případ. Podle insolvenčního rejstříku jsou předmětem návrhu čtyři pohledávky za nevrácené půjčky, které i s úrokem z prodlení činí skoro 36 milionů korun. Smlouvy o půjčce měly být podepsány 19. dubna 2001.

Klub vydal oficiální prohlášení, v němž tvrdí, že se jedná o účelový a šikanózní návrh. Úpadek prý klubu nehrozí. "Pohledávku, o níž tato společnost opírá svůj insolvenční návrh, HC Oceláři Třinec a.s. neuznává. Její základ je předmětem dosud neskončeného soudního řízení zahájeného a dosud vedeného MUDr. Tomášem Krčmářem, který pohledávku rozdělil a její část postoupil na zřejmě účelově založenou společnost Suaverado s.r.o," stojí v prohlášení.

Tímto postupem se prý navrhovatel snažil vytvořit formální podmínky pro podání insolvenčního návrhu. "Pohledávka již byla také předmětem směnečného soudního řízení, které bylo pravomocně skončeno v roce 2006, a to ve prospěch HC Oceláři Třinec a.s.," píše se v prohlášení.

Pohledávky získala a nyní nárokuje společnost Suaverado, která byla v obchodním rejstříku zapsána teprve 13. dubna letošního roku.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín