Hlavní obsah

Karlovy Vary posílí na roční hostování ze Sparty útočník Bartánus

Hokejisté Karlových Varů získali na příští extraligovou sezonu slovenského útočníka Marka Bartánuse. Ten přichází podle informací klubového webu na roční hostování z pražské Sparty a je s velkou pravděpodobností poslední posilou Západočechů.

Foto: www.hcsparta.cz

Marek Bartánus

Článek

Čtyřiadvacetiletý Bartánus přišel do metropole s vizitkou nejlepšího střelce slovenské extraligy, kterou si vydobyl v dresu Liptovského Mikuláše. Se Spartou se dohodl na čtyřleté smlouvě, ale podobně jako celému klubu se ani Bartánusovi nedařilo v minulém ročníku zcela podle představ. V celkem 62 zápasech včetně skupiny o udržení si připsal 19 bodů (11+8).

Sparta zcela přestavuje mužstvo a Bartánus v něm alespoň zpočátku bude chybět. Jakmile ho dala k dispozici, vstoupili prý intenzivně do hry právě Západočeši.

"Dlouhodobě jsme deklarovali, že chceme přivést kvalitní pravé křídlo k Lukáši Pechovi. Když padlo finální stanovisko Chomutova, že nepustí na hostování Davida Hrušku, museli jsme se poohlížet dále. Jsme rádi, že se nám jej podařilo získat," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Bartánus se ke svému novému týmu připojí již na pondělním tréninku. "Víme, že v sobě má velký potenciál. Loni ho sice ve Spartě úplně nevyužil, ale zahraniční hráči mají někdy s adaptací na českou extraligu v první sezoně trochu problémy. Věříme, že posílí útočnou kvalitu našeho mužstva, navíc se jedná o praváka, kterých máme v týmu málo," dodal Vaněk.

Příchody dalších hráčů do kádru, který čítá nyní 32 jmen, již vedení klubu neplánuje. Asi s pěticí hráčů však ještě projednává úpravu jejich smluv, naopak se již v tomto ohledu domluvil například s plánovanou brankářskou jedničkou pro příští sezonu Lukášem Mensatorem.

"Snažíme se, aby šli hráči se svými požadavky níže, abychom mohli zvládnout následující sezonu bez problémů i z finančního hlediska. V případě, že se s těmito hráči nedohodneme, může se stát, že naše řady opustí. Jasno by mělo být do 14 dnů," přiblížil Vaněk.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice