Hlavní obsah

Kladno by chtělo v hokejovém klubu vlastnit třetinový podíl

KLADNO

Pokud se Kladno dohodne na změně statusu hokejového klubu, chtělo by v plánované společnosti s ručením omezením vlastnit zhruba třetinový podíl. Primátor Dan Jiránek (ODS) v úterý novinářům řekl, že by to zajistilo mnohem lepší kontrolu finančních toků, která nyní městu chybí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Do jednání o další existenci kladenského hokeje se ve středu zapojí i Jaromír Jágr.

Článek

Jednání o budoucnosti hokeje zatím neskončila. Ve středu by se do nich měl po návratu z mistrovství světa zapojit i reprezentační útočník Jaromír Jágr. Podle primátora by mělo být o situaci jasno do konce května.

Primátor uvedl, že by se na novou společnost měly převést všechny soutěžní licence. Za třetinový podíl by podle něj město zaplatilo kolem 20 miliónů korun.

Převezme Jágr podíl po svém otci?

"Je to z mého pohledu dlouhodobě udržitelná varianta, která zajišťuje, že bude hokej v Kladně zachován," míní Jiránek. Představa města je prý taková, že jeden z nejslavnějších hokejistů historie převezme většinový podíl v klubu po svém otci.

Tato varianta podle primátorova náměstka Miroslava Bernáška přinese hokeji větší marketingovou atraktivitu a úspěšnost. "Naše možnosti nejsou nekonečné, jsou omezené po právní i finanční stránce. Proto hledáme v mladém Jaromírovi partnera, který přivede atraktivitu kladenského hokeje výš," řekl Bernášek.

Jednání o budoucnosti hokeje budou podle Bernáška pokračovat ve středu a městská rada by se definitivním řešením mohla zabývat na svém jednání za dva týdny. Teprve poté bude změnu statusu hokejového klubu schvalovat zastupitelstvo. Podle představitelů města jsou zatím jednání na dobré cestě a v obecné rovině se o hokeji již diskutuje mezi politickými stranami v zastupitelstvu.

Přišli o hlavního sponzora

Kladenský hokejový klub přišel krátce po skončení uplynulé sezóny o hlavního sponzora a prezident klubu Jaromír Jágr starší přiznal, že nemůže vyloučit prodej extraligové licence. Město proto s klubem hledá řešení jak extraligový hokej zachránit.

V hokejovém zákulisí se o prodeji extraligové licence spekulovalo delší dobu. Zájemců o odkoupení extraligy by podle všeho bylo hned několik. Potřebné finance má k dispozici například Chomutov, jemuž se už několik let nedaří postoupit mezi elitu sportovní cestou.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín