Hlavní obsah

VIDEO: Hokejisté Sparty úpí pod Hamršmídem, bojovníkem z klece

PRAHA

Kolo, běh a posilovna. Klasika při letní přípravě. Oživení vždy najde odezvu. I když může řádně bolet. Touto cestou letos prochází hokejisté Sparty, které cepuje i Michal Hamršmíd, bojovník MMA, bojovník z klece, který se může pyšnit i titulem mistra světa v lehké váze. Ale časy pod ním nejsou lehké. „Líbí se mi, jak kluci makají. Nechtějí být průměrní, chtějí vyhrávat, to je super,“ pochvaluje si pro sparťanské stránky.

Foto: www.hcsparta.cz

Michal Hamršmíd při tréninku hokejistů Sparty

Článek

Při pohledu na jeho trénink a zápasy nejde o nic, co by se dalo ošidit. Tady se chyby a zaváhání neodpouští. Tvrdý sport, který má ale svá pravidla. A trénink bolí. Vždy. V Holešovicích to už vědí. „Nikdo nechce být průměrný, oni chtějí být nejlepší. Je tu jasný cíl – dostat Spartu co nejdál,“ je nadšený z hokejistů Hamršmíd, který nerad prohrává.

Po drilu se sparťané nepůjdou rvát do klece, hlavní je být připraven na hokejovou sezónu. Ta minulá skončila fiaskem. „Je potřeba co nejvíce protrénovat dynamiku, zpevnit tělo. A to se dá za tu dobu suché přípravy výrazně zlepšit. A já už výsledky vidím teď. Oproti prvním týdnům je zlepšení jasně patrné,“ přiznává bojovník, který se s některými hokejisty znal už před zkušenou na Spartě.

Výbušnost a dynamika je základ 

Po několikatýdenním tréninku, který bolí, někdy se i zajídá, se dostaví stav, ze kterého budou hráči čerpat celou sezónu. Ale?

„Práce na vlastním těle by neměla skončit úderem srpna, kdy se jde na led. Pak už se sice víc hraje a podle toho se ty cviky musí upravit. Teď je 100 procent fyzické dřiny, jak přijde příprava na ledě, tak je to 50 na 50 s hraním a v sezóně hraní třeba 70 procent. Ale pořád je tam prostor proto se udržovat. Výbušnost a dynamika je základ,“ upozorňuje bojovník, který dává i soukromé hodiny.

Fyzická odolnost se rovná většímu sebevědomí. Hráč si poté více na hřišti dovolí. A o to jde. „Když se cítím fyzicky dobře, tak vystřelím v prvním i posledním střídání dobře. Když na to nemám, tak se podvědomě šetřím. A to nejde. Já potřebuji, aby na tom byli stejně v prvním i 52. kole. Aby na to měli a nemuseli kalkulovat s tím, že to nevydrží,“ dodává Hamršmíd.

Reklama

Související témata: