Hlavní obsah

Hokejisty Sparty posílili obránci Kasík a Sersen

PRAHA

Obránci Jaroslav Kasík a Michal Sersen se stali novými posilami hokejistů Sparty. Osmadvacetiletý Kasík, který ve Spartě působil v mládežnických kategoriích a v extralize za ni odehrál čtyřicítku zápasů, přišel z Popradu. O tři roky mladší Slovák Sersen, který se zúčastnil mistrovství světa v Bratislavě, působil v uplynulé sezoně v KHL v Jekatěrinburgu. Oba podepsali podle webu Sparty roční smlouvy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Kasík (vpravo) se vrací do Sparty.

Článek

"Kasík už Spartou dříve prošel a v minulých letech nabral zkušenosti, Sersen by se měl starat o agresivní pojetí naší hry," řekl klubovému serveru trenér Josef Jandač. Do obrany, v které z dosavadních stabilních hráčů zůstali při velké obměně kádru jen Jan Hanzlík a Radek Philipp, už přišel také Angel Krstev, jenž hrál se Sersenem v Jekatěrinburgu.

Kasík nastoupil za Spartu naposledy v sezoně 2005/06 a nedařilo se mu v prvním týmu usadit. Hostoval v extraligovém Třinci, v prvoligovém Ústí nad Labem, Berouně a Chomutově. V roce 2006 odešel na tři sezony do Popradu, v ročníku 2009/10 se vrátil do extraligy v Mladé Boleslavi. Pak zamířil opět do Popradu, v jehož dresu si připsal v 69 zápasech včetně play off 21 bodů za dvě branky a 19 asistencí.

Návrat do Sparty je velkou výzvou

"V klubu jsem od dorostu vyrůstal, takže návrat do Sparty je pro mě výzvou a velkou příležitostí. Chtěl bych svými výkony pomoci k tomu, aby se nám jako celému týmu dařilo. Jednoznačným cílem bude dostat se do play off a tam udělat dobrý výsledek. Spartu je v příští sezoně potřeba vrátit na umístění, kam dlouhodobě patří," prohlásil Kasík.

Sersen působil ve Slovanu Bratislava, odkud v letech 2003 až 2006 odešel do zámořské juniorské ligy QMJHL. Pak se vrátil do Slovanu a loni se vydal do Jekatěrinburgu, za který v 51 duelech zaznamenal 11 bodů za tři trefy a osm přihrávek. Na mistrovství světa se dostal na soupisku až na závěr a stihl jedno utkání.

"Michal je komplexním obráncem s dobrými fyzickými parametry. Jeho využitelnost je jak v přesilovce, tak rovněž v oslabení. V naší hře by dále měl také zajistit větší agresivitu," uvedl Jandač, který spolu s asistentem Richardem Žemličkou nahradil dvojici Miloslav Hořava a Radim Rulík.

Vedle Kasíka, Sersena a Krsteva se posilami Sparty po uplynulé neúspěšné sezoně, v které skončila až dvanáctá, stali také útočníci Petr Tenkrát z Kärpätu Oulu, Peter Jánský z Litvínova, Ivan Rachůnek ze Zlína, jeho bratr Tomáš Rachůnek ze Znojma a Adam Lapšanský z Popradu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec