Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic žádají město o podporu 10 miliónů

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zástupci extraligového hokejového klubu HC Mountfield České Budějovice požádali radu města o jednorázovou dotaci ve výši 10 miliónů korun. Jedná se o ztrátu, která klubu vznikla v minulé sezoně. Rada zatím hokejistům peníze neposkytla, řekl ve čtvrtek novinářům náměstek primátora Českých Budějovic Miroslav Joch (ČSSD).

Foto: David Veis, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Město jako příspěvková organizace nemůže a nemělo by dávat podporu akciovým společnostem," uvedl Joch. Podle něj však není definitivně vyloučeno, že by radnice hokejistům pomohla. "Dostal jsem od rady pověření, abych dál jednal s hokejovým klubem o možnostech a formách, jak tuto podporu jinak realizovat," uvedl náměstek.

Klub prý nabídl, že pokud mu radnice pomůže, převede na město bezúplatně 20 procent akcií. Joch uvedl, že on osobně nevidí žádnou výhodu v tom, že by se radnice stala akcionářem hokejového celku. "Nepřistupoval bych na tuto nabídku, protože sport v české republice není výdělečným byznysem. Ve chvíli, kdy bychom se stali podílníky, nám mohou v té společnosti v budoucnu spíš vzniknout určité závazky," řekl.

Přesto podle náměstka rada města myšlenku na to, že by hokejisty podpořila, definitivně nezamítla. Ale je prý také otázka jak vysokou částkou, sdělil Joch.

A co ostatní sporty?

Podle něj se někteří radní také obávají efektu, že pokud by město pomohlo hokejistům, mohou se na něj obrátit s podobnou prosbou i jiné přední sportovní subjekty. V Českých Budějovicích hraje první fotbalovou ligu SK Dynamo a místní volejbalový klub se opět stal českým šampiónem.

Hokejisté Budějovic skončili v této sezóně v základní části extraligy na 6. místě. Ve čtvrtfinále play off potom vypadli s Vítkovicemi. Rozpočet klubu na sezonu 2010/2011 činil podle dostupných informací zhruba 90 miliónů korun.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec