Hlavní obsah

Novým trenérem hokejistů Kladna se stal Vojta

KLADNO

Novým hlavním trenérem hokejistů Kladna se stal Zdeněk Vojta. Dosavadní kouč Petr Tatíček bude spolu s Jiřím Kopeckým jeho asistentem. Vojtu ve čtvrtek představil mužstvu před tréninkem Jaromír Jágr mladší, který vstoupil do vedení klubu místo svého otce. Uvedl to denik.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisty Kladna povede v nové sezóně Zdeněk Vojta.

Článek

"Na tu roli jsem přistoupil. Kdybych to nepřekonal, tak bych tady nezůstal," řekl citoval denik.cz Tatíčka, který v uplynulé sezoně převzal Kladno na začátku listopadu po rezignaci Otakara Vejvody staršího a dovedl tým ke třináctému místu a záchraně v extralize.

Osmačtyřicetiletý Vojta působil na lavičce Kladna v sezoně 2001/02 spolu s Miloslavem Hořavou a Milanem Skrbkem, v listopadu ale byl odvolán a ročník, v kterém Kladno sestoupilo, dotrénoval Jaromír Šindel s Kopeckým a Skrbkem. Vojta loni působil u mládeže v Chomutově, byl také trenérem Berouna či Liberce, vedl reprezentaci Chorvatska nebo lotyšský klub ASK/Ogre.

Kladno stále řeší svou budoucnost poté, co se rozhodl skončit v roli prezidenta Jaromír Jágr starší, který klub dlouhá léta vedl a finančně podporoval spolu se svým synem. Skončil i výkonný ředitel Milan Volf. Jaromír Jágr mladší se domluvil na spolupráci s magistrátem Kladna, aby se mohla extraliga v Kladně dále hrát.

Městská rada na základě právních podkladů bude o přeměně statutu oddílu na společnost s ručením omezeným jednat na svém řádném zasedání 21. června, ačkoliv se původně plánovalo dřívější mimořádné jednání. Klub má řídit s Jágrem mladším Otakar Černý mladší, který už v něm působil jako generální manažer, ale v prosinci 2009 v klubu skončil.

Podle oficiálních stránek klubu má Kladno představit své vize hlavně v oblasti mládeže 15. června. Novým manažerem mládeže se stal Miloslav Hořava, který naposledy vedl jako hlavní trenér pražskou Spartu. Podle informací Kladenských listů by mělo v mládeži mimo jiné dojít ke sloučení PZ s ostatními mládežnickými celky.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec