Hlavní obsah

Hokejový útočník Balaštík posílil Mladou Boleslav

MLADÁ BOLESLAV

Hokejový útočník Jaroslav Balaštík se stal novou posilou hokejistů Mladé Boleslavi. Do Bruslařského klubu míří na roční hostování ze Zlína, který s ním neprodloužil smlouvu. Jednatřicetiletý trojnásobný nejlepší střelec extraligy bude poprvé v české nejvyšší soutěži působit jinde než ve Zlíně.

Článek

Klub, v kterém byl kapitánem, tak Balaštík opouští po čtyřech letech. Předtím v sezónách 2005/06 a 2006/07 působil v Columbusu a pak také ve švédském HV 71. V zámoří se setkal i s další velkou posilou Mladé Boleslavi Davidem Výborným, s kterým hrál i na mistrovství světa v Rize v roce 2006, kde v dresu české reprezentace získal stříbro.

Balaštík je vyhlášeným kanonýrem. V uplynulé sezóně si připsal v 56 zápasech včetně play-off 38 bodů za 24 branek a 14 asistencí. Celkem má na kontě v extralize z 621 utkání 432 bodů za 239 branek a 193 asistencí. V 81 duelech v národním týmu vstřelil 16 branek. V roce 2003 krátce působil také ve finské Hämeenlinně.

V Mladé Boleslavi, která třikrát za sebou zachraňovala účast v extralize v baráži, se stal Balaštík další posilou po Výborném, Zbyňku Hrdelovi z Chomutova, Milanu Mikulíkovi z Ústí nad Labem, obránci Jakubu Čuttovi z Karlových Varů či brankáři Jaroslavu Hüblovi z Litvínova.

Reklama

Související témata: