Hlavní obsah

Titul i s Boleslaví neslibuju, usmívá se Balaštík, čerstvý mistr v inline hokeji

Jaroslav Balaštík symbolem hokejového Zlína? Od nové sezóny to už platit nebude, útočník odchází na roční hostování do posledního celku minulého ročníku z Mladé Boleslavi, kde by měl navázat na spolupráci s Davidem Výborným z Columbusu. Poprvé tak v české extralize bude hrát za jiný klub než Zlín.

Článek

Už jste se díval, kdy se Mladá Boleslav se Zlínem potká?

Už ve druhém kole… Díval jsem se hned po losu, s kým se Zlínem začínáme, tak jsem viděl, že druhý zápas je s Boleslaví a nakonec mě to zajímalo z druhé strany. Bude to zvláštní.

Odešel jste ze Zlína v dobrém nebo jste z jeho jednání zklamán? Kývl jste na podmínky klubu, ale ten nakonec nabídku stáhl…

Rozešli jsme se v dobrém, ale byl jsem i zklamaný, byla to pro mě těžká rána. Myslel jsem, že tam budu pokračovat, bohužel v pátek 13. května jsem zjistil, že v klubu vznikl nějaký problém a část mé smlouvy by se ocitla nad rámec rozpočtu.

Jakým směrem se pak ubíraly vaše myšlenky?

Jako první jsme s rodinou uvažovali nad cizinou, ale pak se ozval z Boleslavi Milan Hnilička, já nad tím začal přemýšlet, párkrát si zavolal s Davidem Výborným a rozhodl se podepsat.

S Davidem Výborný jste se potkal v Columbusu, hrál ve vašem příchodu velkou roli?

Obrovskou. Necelé dvě sezóny jsme spolu hráli v jednom útoku, je to výborný centr, mohli bychom si sednout. Po telefonu jsem z něj navíc cítil velkou touhu to tu zvednout.

Mohl by nahradit vašeho dlouholetého zlínského parťáka Petra Lešku?

Jsou to velice podobné typy. Sice jsme s Davidem čtyři roky nehráli, ale máme měsíc a půl přípravy na to, abychom si to vyzkoušeli a 16. září byli v plné síle.

Jak vůbec nesl Petr Leška váš odchod?

Jsme velcí kamarádi i mimo led. Prožívali jsme to spolu. On byl první, kdo věděl, že jsem se nedohodl ve Zlíně a byl první, kdo věděl, že budu hrát v Boleslavi. Určitě nebyl nadšený…

Byla Boleslav vaší jedinou českou nabídkou? Spekulovalo se i o Brnu…

Byla to jediná konkrétní nabídka, ale okrajově jsem se bavil i s jinými celky. Ale to už je teď jedno…

Byl ve hře i nováček KHL z Popradu?

Určitě, ale nechtěl jsem dál čekat. Tam je pořád taková nejistota, jestli bude se hrát, nebude, tak jsem minulý týden kývl tady na příští sezónu tady.

Velká vzdálenost Boleslavi od vašeho bydliště a nutnost stěhování nevadí?

Určitě to není příjemné. Ale teď ráno jsem to jel, jsou to necelé tři hodinky po dálnici, cesta byla dobrá.

Tři hodiny? To jste se zrovna neloudal…

Ráno byl dobrý provoz, prázdné dálnice. (úsměv)

Ale asi nebudete pořád dojíždět…

Určitě ne. Teď tu strávím týden s klukama, abych poznal je i trenéry a našel si bydlení, pak mi klub vyšel vstříc, že letní přípravu můžu strávit individuálně a sejdeme se 18. července na společnou přípravu.

Boleslavi se ale v extralize poslední roky nedaří…

Z toho musíme vycházet, třikrát po sobě byla v baráži. Je to odrazový můstek, první krok je se jí vyhnout, ale bylo by alibistické tvrdit, že by to byl úspěch. Chceme do play off.

Mimo Zlín vás fanoušci v lásce neměli. Nemáte obavy, jak vás přijmou v Boleslavi?

Doufám, že dobře. Vždy hraju pro své mužstvo, ať se to soupeři líbí nebo ne. Mojí odpovědí musejí být dobré výkony a vstřelené branky.

Jste čerstvým mistrem republiky v inline hokeji, přenesete si formu i na led?

Snad ano. Ale já to beru jako doplňkový sport, jsme parta kluků, co si to přes léto takhle zpestří, já ani netrénuju, jen si o víkendech zahraju. Rád bych si tu formu přenesl, ale že vyhrajeme titul i s Boleslaví, slíbit nemůžu. (usmívá se)

Stihl jste mistrovské oslavy?

Já ne, jen kluci. Hrálo se v Pardubicích, já se domů dostal večer a druhý den v půl páté ráno jsem vyjížděl do Boleslavi, tak si oslavy nechám na jindy.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec