Hlavní obsah

Sparťanských marodů už je 12: přibyli Bartečko s Kratěnou

kez, Právo

Do neuvěřitelných rozměrů narůstají zdravotní potíže pražské Sparty, o víkendu měla na marodce už 12 hokejistů. "Na seznam zraněných přibyli Kratěna s vyvrknutým kotníkem a slovenská posila útoku Bartečko, jenž při nastřelení pukem v pátečním duelu s Pardubicemi utrpěl zlomeninu nártní kůstky a na měsíc dostane sádru," uvedl trenér Alois Hadamczik.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejovou Spartu kosí zranění.

Článek

Dodal, že už delší dobu jsou mimo hru obránci Richter, L. Procházka, Šrek a útočníci Tomajko, Broš, Ujčík, Havelka, Paroulek, Ton, Vrbata. "Mužstvo se nám doslova rozsypalo," řekl kouč.

"Tak katastrofální stav nepamatuji a nebýt výpomoci juniorů i hráčů na střídavý start z Jihlavy a Berouna, nemohli bychom hrát," říká Hadamczik a za pravdu mu dává nedělní sestava Sparty: Bříza (15. Schwarz) - Výtisk, Řezníček, Hanzlík, Buzek, Sloboda, Srdínko, Kasík - Jantovský, Marek, Špilár - Šindel, Šimíček, Eiselt - Hlouch, Bakus, Hromas - Vondráček, Dragoun, Besser.

"Zdravé opory, které jsou doslova přetížené, spočítám na prstech jedné ruky. Přesto jsme až do Litvínova pravidelně bodovali," doplnil Hadamczik s naději, že Spartu zachrání nadcházející reprezentační pauza: "Alespoň tři hráči by se měli za těch devět dní dát do kupy."

Reklama

Související témata: