Hlavní obsah

Jaškin letí do Ameriky na draft NHL. První kolo by bylo super, říká slávista

PRAHA

Dneska zabalí kufr, zítra ráno letí směr Amerika. Dmitrij Jaškin se vydá do Minnesoty na draft hokejových nadějí. V sobotu vyhlášený nejlepší junior extraligy za uplynulý ročník míří do světa, který mu může změnit život. „Letím s tátou. Nikdy jsem v Americe ani Kanadě nebyl, tak se těším, jsem zvědavý. V neděli se bubu vracet, v pondělí už budu zpátky na trénink,“ přibližuje nejbližší dny osmnáctiletý slávistický útočník.

Foto: www.hokejkv.cz

Útočník pražské Slavie Dmitrij Jaškin.

Článek

Máte šanci být vysoko, prožíváte draft? Bavím se o tom s kamarády, ale nijak to neřeším. Hlavní je, že se věnuji letní přípravě, co bude v Americe, to se uvidí.

Takže nepřemýšlíte o prvním kole? Přemýšlím, to každý. Čím výše budu, tím budu radši a šťastnější. Kdyby bylo první kolo, tak to by bylo super. Bavím se o tom i s agentem, ale je to stále stejné plus minus deset míst.

Testy nadějí jste ale neabsolvoval, nemůže to být pro vás handicap? Pro skauty v Americe to je minus, ale nedalo se nic dělat, pan Růžička mě nepustil, trénoval jsem tady. Nic z toho nedělám, dřel jsem tady, na tom se nic nemění.

Co je pro příští sezónu priorita, zůstat na Slavii? Určitě. Tady chci rok dva ještě hrát, draft na tom určitě nic nezmění.

A co když budou manažeři ze zámoří zkoušet, abyste odešel hrát juniorskou ligu do Ameriky? Já jsem jim řekl, že chci hrát tady. Přece jen dostat se do prvního týmu NHL je cíl, který je teď někde jinde.

Nic vás nezlomí? Jsem rozhodnutý zůstat tady.

Útočník Slavie Dmitrij Jaškin (vpravo) se raduje s Jiřím Vašíčkem z branky.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Máte vysněný klub v NHL? Nedá se moc vybírat, já budu šťastný, když si zahraji NHL kdekoliv. Je lepší začít v horším týmu, abych si aspoň zahrál.

Takže jít na Floridu a spojit to s příjemným klimatem? To bylo asi nejlepší (smích).

Jakému klubu fandíte? Od malička Detroitu, ten mám rád. Ještě když tam odešel Jirka Hudler ze Vsetína, tak jsem si ho oblíbil.

Ten se nyní zajímá o Jaromíra Jágra, mohli byste být v jednom mužstvu. To by se vám libilo?(smích). To je otázka na delší dobu.

V draftu KHL jste skončil na prvním místě, máte nějaké zprávy? Vůbec jsem nedostal vědět, vůbec to neřeším, možná jestli něco otec. Mně se nikdo neozval.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec