Hlavní obsah

Sympaťák Straka poseděl s vylosovanou fanynkou, té se málem zastavilo srdce

PRAHA

A králem sympaťáků hokejové extraligy je... Ano. Opět Martin Straka. Stále a neochvějně drží korunu a žezlo pevně v rukavicích. Plzeňský útočník a kapitán u fanoušků zvítězil potřetí za sebou. Druhý skončil Petr Hubáček z Komety Brno, třetí pardubický Martin Růžička. „Každého by něco takového potěšilo. Vážím si toho, že si mě fanoušci cení takovým způsobem, že mě zvolili opakovaně,“ řekl Straka na fanouškovský hattrick.

Foto: BPA

Vítěz letošního ročníku Sympaťáka Tipsport extraligy Martin Straka, převzal v Plzni vítěznou trofej od fanynky Veroniky Královcové.

Článek

Plzeňský kapitán převzal cenu od Veroniky Královcové, vylosované fanynky. A nezůstalo jen u předání. Společně zasedli i k jednomu stolu. A to ve společnosti manželky a jejího přítele. „Fajn lidé, se kterými jsem si příjemně popovídal. Hokej jsme skoro neprobírali. Bavili jsme se spíš o tom, co dělají, trochu o dětech. Probírali jsme naši politickou scénu, které mají asi všichni dost,“ řekl mistr světa a olympijský vítěz.

Pokud by měl cenu udělit samotný Straka, trofej by nedostal on, ale jeho spoluhráč z mužstva. „Kdybych mohl o téhle ceně v rámci české soutěže rozhodovat já, dal bych ji Tomáši Vlasákovi, protože jsme spolu v podstatě denně v kontaktu a dobře ho znám,“ pronesl osmatřicetiletý útočník, jenž neváhal ani nad další volbou.

Společné setkání po předání ceny.foto: BPA

Jasno by měl i při výběru mimo hokejový ovál. „Mám-li vybírat ze všech sportovců, volil bych nejspíš Martinu Sáblíkovou. Jedná se o komunikativní typ člověka, který má úspěchy i ve sportu. Nedávno jsem měl možnost poznat ji osobně, když pan Jelínek psal svou poslední knížku, a je opravdu sympatická,“ usmíval se Straka.

A vylosovaná fanynka? V první moment jí veselo nebylo. „V první chvíli po přečtení e-mailu v práci se mi málem zastavilo srdce a nevěřila jsem tomu. Strašně mě to překvapilo. Asi týden jsem tu zprávu rozdýchávala, než jsem ji vůbec řekla doma. Když přišel i papír poštou, teprve jsem oznámila, že půjdeme na oběd s Martinem Strakou,“ byla dojatá výherkyně z nevšedního zážitku.

Výsledky 6. ročníku Ankety Sympaťák Tipsport extraligy 2010/2011
1. místo Martin StrakaHC Plzeň 192914 848 hlasů
2. místo Petr HubáčekHC Kometa Brno12 883
3. místo Martin RůžičkaHC EATON Pardubice1 476
(Celkem zaslaných hlasů v anketě: 41 242. Termín ankety: 19. ledna – 22. února 2011, Web: sympatak.hokej.cz)
Vítězní sympaťáci předchozích ročníků
Sezóna 2005/2006 Ján Lašák
Sezóna 2006/2007 Miroslav Hlinka
Sezóna 2007/2008 Roman Málek
Sezóna 2008/2009 Martin Straka
Sezóna 2009/2010 Martin Straka
Sezóna 2010/2011 Martin Straka

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec