Hlavní obsah

Duda stanul před soudem. Chodce prý jen štípl, protože se mu líbily tváře

Hokejista Plzně Radek Duda stanul ve středu před karlovarským soudem kvůli napadení důchodce na přechodu pro chodce. Obžaloba ho viní z výtržnictví. Sám Duda ale u soudu tvrdil, že konflikt s poškozeným mužem byl podstatně mírnější, než popisuje obžaloba.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Hokejista Radek Duda čeká na jednání karlovarského soudu. Je obviněn z výtržnictví.

Článek

Podle obžaloby Duda v lednu na kruhovém přechodu nedal přednost třiašedesátiletému chodci. Ten mu pak při míjení s Dudovým BMW zavadil o kapotu. Duda pak zastavil a začal muži nadávat "Ty kreténe, ty hajzle, myslíš, že kvůli tobě budu brzdit?". Poté ho napadl pěstmi tak, že muž musel vyhledat lékařské ošetření. Jak ve středu napadený důchodce u soudu řekl, s následky zranění se léčí dodnes.

Podle Dudy ale vše proběhlo podstatně jinak. "Pokynul mi, abych jel. Zničehonic pak vkročil do vozovky. Já pak začal brzdit, ale ABS se seklo. Chodci jsem se vyhnul, ale on mi zničehonic bouchnul do kapoty," popsal Duda.

Jak řekl, po pár metrech zastavil a z auta vystoupil. "Gestikuloval rukama, tak jsem ho chytil za ruku a štípl ho do obličeje," popsal Duda. Měl údajně obavy, že ho muž napadne. Že by muže udeřil pěstí, odmítl. "To by dopadlo jinak, mám 184 centimetrů a skoro 100 kilo," argumentoval Duda. "Vím, co bych dokázal," uvedl Duda. Na dotaz žalobce, proč muže do tváře štípnul, Duda odpověděl, že "se mu líbily ty tváře".

Duda už dostal pokutu v přestupkovém řízení na karlovarském magistrátu. Proti tomu se ale bude bránit žalobou. Trestní řízení bude v srpnu pokračovat výslechy svědků incidentu

Reklama