Hlavní obsah

Útočník Vrána odchází z Vítkovic do Chabarovsku

Hokejový útočník Petr Vrána odchází z extraligových Vítkovic a bude hrát za Chabarovsk. Ruský klub působící v KHL se o šestadvacetiletého hráče zajímal již od druhé poloviny června, nyní s bronzovým medailistou z mistrovství světa dvacítek v roce 2005 uzavřel smlouvu. Chabarovsk o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jakub Langhammer ze Sparty (vlevo) a Petr Vrána z Vítkovic

Článek

Střední útočník, který byl v širším kádru české reprezentace před letošním mistrovstvím světa na Slovensku, měl sice ve Vítkovicích smlouvu i pro příští rok, Chabarovsk ale splnil podmínky výstupní klauzule, která hráče vyvázala z platné smlouvy.

"Klub o Petra hodně stojí. Amur potřebuje centra, Vránu si zástupci týmu vytipovali už dřív," uvedl hráčův zástupce Pavel Maršoun v závěru června.

Vrána tak v extralize po svém návratu ze zámoří odehrál dvě sezony. V předešlém ročníku nejvyšší soutěže nastřílel včetně play off 24 gólů a přidal 16 asistencí. Výrazně se tak podílel na postupu Vítkovic do finále extraligy.

Někdejší kapitán juniorské reprezentace si následně připsal i čtyři starty v seniorském národním týmu. V Chabarovsku se Vrána potká s krajanem Jakubem Petružálkem, kterého klub angažoval v květnu. V týmu působí i slovenský brankář Ján Lašák.

Reklama