Hlavní obsah

Třinecký kanonýr Martin Růžička odchází do Chabarovsku

Hokejový útočník Martin Růžička opouští extraligový Třinec a bude hrát za ruský Chabarovsk. Loňský mistr světa a nejproduktivnější hráč letošního play-off extraligy, který pomohl Ocelářům k zisku mistrovského titulu, bude v KHL sezónu hostovat.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Růžička odchází z Třince do KHL

Článek

"Martin se dohodl na roční smlouvě s Amurem Chabarovsk. Klub o něj dlouhodobě stál, existuje velký předpoklad, že Růžička bude mít v týmu jednu z hlavních rolí," uvedl hráčův zástupce Pavel Maršoun pro internetový server hokej.cz.

Jedna z hlavních hvězd české extraligy míří do klubu, který ani v jednom ze tří ročníků KHL nedokázal postoupit do play-off. V minulé sezóně byl druhý nejhorší, méně bodů než Chabarovsk získal pouze Novokuzněck.

"Zvažovali jsme dvě možnosti. Buď by šel Martin do elitního klubu, kde by hrál třetí nebo čtvrtou formaci. Nebo připadaly v úvahu relativně slabší týmy KHL s tím, že by se zařadil k oporám do prvních dvou pětek," vysvětlil Maršoun důvod, proč si reprezentační útočník vybral nabídku Amuru.

Chabarovsk pro příští sezónu posiluje, sází přitom na česko-slovenskou hokejovou školu. Angažoval již brankáře Jána Lašáka a útočníky Petra Vránu a Jakuba Petružálka. Právě s krajany by měl Růžička hrát v jedné formaci. "Martin dostane hodně prostoru, měl by být jedním z lídrů. V Chabarovsku plánují sestavení útoku Petružálek, Vrána, Růžička, což by mohlo být hodně silné trio," dodal Maršoun.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice